Re: os x 10.7 i pt9hd?
Da, da, vidiš nisam to nikad koristio na taj način, taj midi mixer je veoma neprecizan, ima pokret od 1 do 127 i ne može da se poredi sa audio mixerom kad su sitni pomeraji u pitanju, što je i logično, ako simuliramo violinistu, odakle njemu na violini Pan i Volume, ima čovek Expression i to je to, kasnije kao i u realnom svetu sve na mixeru. A Expression se svakako programira...
Aj sad ovako, ja na svaki kanal stavljam novi Kontakt i sve ostale multi instrumente pa ne znam, ali zar Reaper mixer ne šalje i ne prima midi kanale takođe, šta se dešava ako se na osam kanala svira midi i svi se šalju na deveti u Kontakt multikanalno, jel to čovek reče da mu ne radi?
Nisam kod kuće pa ne mogu sam da probam.
Inače ReaControl je vrlo lepo rešenje, prvi plugin u lancu, sa njim se sve lepo kontroliše, nije baš i da nije elegantno.
Kad smo kod elegancije i navike, tražim da transponujem sve kanale odjednom i posle sat vremena traženja alata za to pritisnem Shift+0 i automatski svi kanali odu gore za polustepen, midi, audio, šta god. Nakon toga (kod mene) Shift+Alt+3 za Consolidate i to je ro.
Brain reset before starting a new DAW!
Last edited by kravadinka; 09-06-2012 at 04:43 PM.
|