Thread: Reaper i MIDI
View Single Post
Old 09-06-2012, 09:40 AM   #22
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: os x 10.7 i pt9hd?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Sla?em se. Bilo je priče na DUC i Gearslutz o tome, svi su se oni definitivno opredelili za svoj deo kupaca, otuda ta ćutnja o tako lo?em performance kada je Pro Tools u pitanju i virtualni instrumenti. Većina ozbiljnih Pro Tools korisnika su mnogo veliki igrači, ne pada im mnogo na pamet da se time zamaraju, ljudi snimaju sve u?ivo, a pored toga ako se i radi neko komponovanje i aran?iranje to radi neko drugi i to je obično Logic, dakle sve ima svoje, oni znaju ko im donosi najvi?e novca i kako koriste njihov software.
Problem je ?to meni Pro Tools odgovara, posebno midi editing koji je sada odličan, a u isto vreme ?ivimo u vremenu i prostoru u kome ?ivimo i moramo se slu?iti tim virtualnim instrumentima, zato ovolika panika oko toga.

Vezano za Cubase i desni click, ?to se mene tiče poenta je da se desnom rukom mi?em selektuje deo trake-regiona, ili jedna pozicija, a onda levom rukom takođe samo jednim click-om obavi se potrebno, iseče, zalepi, iskopira i tako redom.
Do sada ?to sam naučio u Steinberg-u, mora da se selektuje alatka, pa onda odradi radnja, pa onda deselektuje alatka i tako sve u nedogled.
Molim te ispravi me ako gre?im...

Evo pogledaj ovde na ?ta mislim:

http://www.youtube.com/watch?v=ZfFLCT11zpU
http://www.youtube.com/watch?v=92Q3q-omZMM
Znam na sta mislis, te jeste ranije bio problem ali sada mozes bez kliktanja desnim klikom da selektujes npr. iznad qwerty dela brojevi redom su ti alatke ( to je po defaultu) ali sve to moze da se promeni, ili ako drzis ctrl pa levi klik to je kako i makaze ...itd. Cubase i Nuendo imaju mogucnost ( kao i svi ozbiljni DAW) da se customizuju short-cuts, kao i da se naprave makroi da jednim klikom odradis nekoliko funksija istovremeno.

Kao sto je vec napisano, svako ima svoj nacin rada i prema tome bira sebi bolji DAW ( kao i prema budzetu)