View Single Post
Old 07-06-2012, 03:55 PM   #1
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Default SSL XLogic Superanalogue Channel ???

Pozdrav...pokusavam da napravim studio i trenutno sam u fazi kupovine komponenata.Kupujem jednu po jednu komponentu ali se trudim da sve budu sto bolje,da bih odmah mogao da pocnem ozbiljno i da bih kasnije sve mogao da ih koristim.
Na red je dosao preamp...posto mi je prvi i verovatno ce neko vreme da bude i jedini,treba mi nesto sto ce da bude sto univerzalnije,da moze sa njim da se snima i vokal i harmonika bass gitara truba itd,i sve da zvuci kvalitetno,koliko je to moguce...

Sta mislite o spravi SSL XLogic Superanalogue Channel ???

http://www.soundonsound.com/sos/feb04/articles/ssl.htm

To je u stvari kanal od miksera SSL 9000 k
I koliko biste para dali za ovu spravu?
Razmisljao sam i o universal audio 710 twin-finity,universal audio solo 610,avalon m5 itd...ali citao sam dosta na gearslutz i mislim da je ova sprava ipak za neku klasu bolja,mada je i dosta drugacija,ima svoj EQ,i svoj kompresor za koje sam citao da su jako upotrebljivi,odlican transparentan preamp...ima svoje A/D konvertere sto je verovatno dobro za mene jer bih mogao da zaobidjem konvertere iz kartice (emu 1212m)za koje kazu da su ok,ali pretpostavljam da su i konverteri SSL-a ipak bolji.Znaci nekoliko stvari u jednoj spravi ali kako sam shvatio sve je dobro odradjeno i sprava moze da se dosta dobro iskoristi...mislim da bi lanac od par dobrih mikrofona,SSL XLogic Superanalogue Channel i emu1212m mogao da radi dosta dobro...s tim sto bi mi karta bila verovatno najslabija karika ali ne znam koliko ona moze da mi pokvari sve ako vec zaobilazim njene konvertere?
Inace da pomenem monitori su mi Adam A7 za sada...
Znaci da rezimiram,pitanja su:

Sta mislite o spravi SSL XLogic Superanalogue Channel ???
Koliko mislite da vredi?
Da li biste je na mom mestu uzeli ako bi ste je nasli po nekoj razumnoj ceni?
Da li su njeni konverteri bolji od konvertera karte Emu1212 i koliko?

Izvinite sto otvaram za svaku stvar novu temu,ali ipak ovo nisu bas jeftine stvari,pocinjem tek sa ovim i treba mi velika pomoc da nebih bacao pare bezveze i na kraju napravio nista ...hvala...pozdrav.
Dragan88 is offline   Reply With Quote