View Single Post
Old 05-06-2012, 09:41 PM   #6
abadroza
Member

abadroza's Avatar

Default Re: Lexicon Omega.. Pomoc!!!

Nadam se da jos nisi odneo karticu u servis i uludo bacio pare.
Tvoja kartica je ok (imao sam isti problem sa istom karticom, izgleda da ih tako retardirano prave), i resenje problema je jednostavno. Sve sto treba je da se ociste potenciometri kontakt klinerom. Ja za svu elektroniku koristim ---> ovaj . Cena je 340din (verovatno mnogo jeftinije od servisa, a trajece ti dugo-dugo).

Malo ces da se namucis sa skidanjem kapica, ne vuci ih, nego tankim srafcigerom guraj odozdo, a pridrzavaj prstom da se ne krive. Preporucujem da skines i prednju masku, imaces bolji pristup, ali to mozda i nije nepohodno.

Kad skines sve kapice, naprskaj sto dublje i direktinije u potenciometar (ne preteruj sa prskanjem - samo malo cisto da poprska). Cim naprskas na jedan, odmah vrati kapicu i okreci levo-desno do kraja. Osetices da se mnogo lakse okrece (to znaci da si lepo naprskao).

Preporucujem da to uradis sa svim potenciometrima, ne samo sa output-om, odradis jednom i miran si nekoliko godina.

Sto se tice prekidaca, ja sam karticu ustekao u produzni koji ima svoj prekidac.