Sto se tice placanja i limita stvar je sledeca, za one koji namjeravaju da urade isto a nisu mogli da se informisu kao ni sam svojevremeno!
@Geminni: posto si vec narucio - crveni pasus!
Limit je nesto sto je preventivno aktivno na samoj liniji ali on se pregazi u naknadnom potvrdjivanju i placanju. Kupovao sam sa Debit karticom i to je provjereno, te prilikom provjera i placanja dodjes do koraka kada mozes taj limit da predjes!
Sa kreditnom karticom takodje nema problema ali je to prava budalastina, naravno. Ne znam kakve su specifikacije kod Visa Electron ali ne bi trebalo da bude problema, u tom slucaju otvori sebi Debit Card i uplati onoliko novca koliko ti treba da platis naravno.
Ako je PayPal placanje za robu onda registrujes karticu i racun na PayPal platnom servisu i poslije samo pratis upute, ne bi trebao imati nikakvih problema!
Ono sto bi mogao uraditi u slucaju da ne mozes da se registrujes za PayPal Srbija, jednostavno odaberes jednu od zemalja u okruzenju, tipa BiH a onda kada budes upisivao adresu ukucas svoju adresu za Srbiju jer imas mjesta za duple podatke. Dakle, samo upises svoju adresu i bez nekakvih komplikovanja! Provjereno je i ovo, trebalo bi biti bez problema!
Tom iznosu trebas dodati jos nekih 35% od cijene, sto podrazumijeva PDV(17% u BiH) carinjenje 10%(svuda u regionu),ostalih 7,8 % - taksa,lezanje na carinskoj posti i postarina koja je ubijedljivo najmanja! Sto se tice ovih 35%, uglavnom je svuda tako,u Cro,BiH,Srb tako da nemas dileme.
Sve preko 50 eura po pravilu podlijeze carinskoj proceduri, samo se cesto desi, kada su u pitanju neki sitniji paketi da ne bude problema. I sam sam imao takvih slucajeva. Ako je u pitanju nesto upakovano do bola,ne vidi se cijena ni sta je i jos je pritom tesko sigurno je dodatno potezanje novcanika!
http://slikaiprilika.bandcamp.com/