Da li si rucno izbrisao sve, bas sve (mislim i na registry bazu), vezano za Cubase pre reinstalacije? Probaj skloni sve rucno sa H.disk-a, pa onda idi na novu instalaciju.
- Hm.nisam ni?ta ručno brisao. Ja jesam dodu?e sam dizao Windowse,ali jop? sam totalni dudek za takve stvari. Moram vidjeti kako se zapravo miču stvari iz te registry baze i di je to uopće.Ali sve vi?e sumnjam da je problem u samom sistemu i windowsima.
Probaj ponovo instalirati XP. bas sam bio u cudu kako se potpuno razlicito instaliraju os cak u razmaku od par sati??
Ovo zadnje je ne?to sasvim novo za mene. Nisam to znao. XP ?ivi svoj ?ivot.
Ili probaj sa Studio One 2 jer STVARNO TRO?I MANJE RESURSA od Cubenda ... i to na oko vidljivo
Vjerujem ti, ali tako nemam snage za transfer na novi softver. Odrastao sam na cubaseu i iako znam da je princip rada zapravo svugdje isti, ne mogu mu samo tako reći ne.
Nekoliko stvari mogu drasticno da uticu na funkcionalnost software-a:
1. Seti se da li je sve radilo kako treba sa SP1,2 ili 3. Koju verziju si sada instalirao?
2. Koje verzije drivera si koristio ranije? Novije nije uvek bolje...
3. Promene u delovima nisi spominjao, pa necu o tome...
4. Mozda si ranije koristio neke kljucne optimizacije sistema, koje si sada zaboravio?
Mora da radi, ako je radilo ranije, ako nije nista crklo, onda je ljudski faktor.
Uzgred, poznat fenomen, desavalo mi se. Koristim slicnu baglamu za cimanje, nema potrebe za jacim, ako nije vrlo ozbiljno snimanje. Pametno.
Za sve ?to ću odgovoriti nisam 100 posto siguran ali probat ću:
1. SP2, mislim da je isto SP2
2. Koristim iste drivere.
3. Ni?ta nisam dodavao ni oduzimao
4....na ovo pitanje ne znam odgovoriti
Pa da.Ja imam zapravo zatvoreni sistem za snimanje; mic, vanjesku zvučnu M audio firewire solo, monitore, midi kljave, jedino mi je komp malo kanta. ali kao ?to sam rekao koristim ga isključivo za snimanje. Oduvijek brijem da je va?nije "kako", a ne "koliko". drago mi je da razumije?,. Da ti budem iskren mislio sam da će me ekipa neozbiljno shvatiti kad im ka?em sa kakvom ma?inom raspola?em.Veseli me ?to nije tako.
nadji skracenu verzijiu xp
?ta zapravo znači "skraćena" verzija?