Quote:
Originally Posted by wladymeer
Na?a pesma jako lepa, jedino mi "brodolom" na kraju pesme para u?i, ali bo?e moj. Ako probamo da izolujemo pesmu od imena i dela čoveka koji reklamira margarin, ispekao je zanat majstorski i stvorio stil.
|
Quote:
...jednu reč nisam razumeo kod ?vedske Magi. (...) Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikat sa neverovatnom harizmom i energijom. A pesma sr? mainstreama 2012.
|
Quote:
nije izmislila toplu vodu sigurno, ali je iskočila iz ESCa ?ablona na očigledno po?eljan način. Kao i Ruske bakice 
|
Pa eto, te tri pesme i jesu na vrhu zato ?to je svaka u svom domenu bila najupečatljivija. Takoreći, sla?em se sa tobom, osim ?to ja ne smatram "?vedsku Magi" mejnstrimom. To ?to ona radi je prosto danas
in. ?eljko Joksimović je pak
mejnstrim.
Nije
mejnstrim ono ?to je trenutno
in (ono ?to trenutno vole mladi) nego ono ?to uspeva da pre?ivi na du?e staze bez obzira na trenutnu modu. Kao otprilike country muzika i Lady Gaga u Americi, recimo. Zato sam u
onoj drugoj temi pominjao VU i PEAK.
Uop?te, cela Evrovizija mo?e da se svede na tri glavne struje: "in", "frik ?ou" i "mejnstrim". Onomad pobedili oni frikovi iz Finske, pa Marjan ?erifović (to je vala bio spoj frik ?oua i mejnstrima), sad do?ao red na "in" struju.
?to se Joksimovića tiče...
pre mnogo meseci sam podr?avao odluku RTS-a da ga delegira za Evroviziju, ?ta god ja intimno mislio o njegovom liku i delu. I eto, i danas mi je drago ?to je RTS poslao njega, a ne npr. Ramba (?ta god ja intimno... itd.). Nekako mi je ipak dra?e da ime svoje zemlje vidim pri vrhu nego pri dnu tabele. To je otprilike sve ?to uop?te mislim o Evroviziji kao takvoj.
Pozdrav,
Vasa