Quote:
Hrvatska se izblamirala sa očajnom pjesmom, očajnom pjevačicom, očajnim aran?manom i očajnim nastupom.
Ali to je već jedna dublja priča.
|
Nisam primetio da je Hrvatska bila očajna, ali se sla?em za Bosnu. Metrika refrena mi se nimalo ne svidja. Hrvatska sa druge strane je imala finu baladu koja ima refren, ima i Nina glas za to, ali nema motivisanu dijasporu
?to se tiče izvodjača ono ?to sam primetio jeste da Norve?anin ba? ne ume da peva a poku?ava na kraju pesme da izvuče neki "energičan" falset... i naravno zvuči kao amater
Irci su prototip onoga kako bi USAvizija izgledala da postoji.
Na?a pesma jako lepa, jedino mi "brodolom" na kraju pesme para u?i, ali bo?e moj. Ako probamo da izolujemo pesmu od imena i dela čoveka koji reklamira margarin, ispekao je zanat majstorski i stvorio stil. I kao da je konačno "iskorenio potrebu" da se poka?e kao pevač-tehničar i peva u slu?bi pesme. Zvučao je super i opravdao je poverenje. Samo ?to imam utisak da bi Eurosong trebao da se odmori malo od Joksimovića ako ?eli nekada da pobedi. Isuvi?e je navikao tu publiku da zna ?ta da očekuje od Srbije.
A ?to se tiče pesama koje su hitovi - iskren da budem, jednu reč nisam razumeo kod ?vedske Magi. Neće biti hit, osim kao materijal za remixe. Mene su recimo odu?evili Turci. Prvi utisak je bio "mjeh", ali posle finala mi je ba? legla - svaka čast aran?eru a i onome ko je osmislio scenski nastup. Rumuni i Bugari imaju pesme za na?e prostore i verovatno će se pu?tati preko leta. Bugarska mo?da za nijansu te?e.
Slobodanka iz Grčke dosadila i bogu i narodu. Uz odvratni engleski. Bolje da razbiju stereotip i po?alju barem Annu Vissi jo? jednom
E sad, ono ?to mene iskreno nervira jeste ?to svaki put kad zemlja sa Zapada pobedi, ona mesecima unapred bude najavljena kao favorit na kladionicama i stičem utisak da se tako dosta lobira na bezobrazan način. Prosto mi se nije gledalo glasanje. Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikat sa neverovatnom harizmom i energijom. A pesma sr? mainstreama 2012. Po meni dosta koketira sa japanskom kulturom i odgojem.
Mada imam utisak ili da se folira do besvesti ili da je na nekim drogama koje svet jo? nije video u masovnoj upotrebi