View Single Post
Old 20-05-2012, 03:56 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Koji kondenzatorski USB mikrofon za home recording?

Ćao,

Mislim da je u ceni koju si naveo , najjači "feature" neke sprave ~ da u op?te radi!

Dugoročno gledano, novac je bačen, jer će se izgubiti mogućnost dalje prodaje.
Radio sam, pored snimanja i produkcije i u trgovini opreme i probao sam stotine različitih mikrofona, pa tako i desetak USB re?enja pa ne prepričavam ?vake sa stranih foruma, već empirijski...

Dalje, takvi mikrofoni su uglavnom ograničeni na 16 bita, čak i frekventlo lo?ijeg odziva (iz samo proizvođačima znanih razloga), ali i ako nije tako, veliki problem je nedostatak mikrofonskog preampa (kao posebnog uređaja, da li u sklopu neke audio karte ili solo)...

Poslu?aj ipak i druga mi?ljenja, ali ja ka?em NE kupuj to!

Novac usmeri u nabavku neke USB audio karte (npr. ovakve), mikrofon se da uvek pozajmiti, makar i Shure 58 i sa dobrim i pametnim usnimavanjem , rezultat mo?e vi?estruko nadma?iti kvalitet usnimka bilo kog USB mikrofonskog re?enja!

Problem kod usnimavanja u okolnostima usb mikrofona je i izlaz za slu?alice sa integrisane karte na ploči koji je veoma skromne snage, (jer mu je namena da bude linijski, za dalju vezu sa drugim uredjajima a ne izlaz sa snagom potrebnom da iole "potera" zvučnike u slu?alicama) pa će se biti dosta te?ko preciznije sinhronizovati vokal sa matricom i niz drugih propratnih problema...

pozdrav!

Bockie is offline   Reply With Quote