Re: Behringer EURORACK MX3242X SAVJETI !!!
Drago mi je da ima jo? repera koji ne ?ele da zvuče sj.... na snimku...
Vidi, nisam ja i?ao na to da je kupim zbog puno kanala, već zato ?to mi je ispala jeftino, mislio sam da je ta Eurorack serija ne?to bolja.
Mislim, mene dobro slu?i i moj Xenyx 802, zna imati ?uma kad se vi?e pojača, ali se mo?e dobiti fin snimak.Uostalom računao sam da bih ovog euroracka mogao vrlo lako preprodati i kupiti ne?to ?to mi je potrebnije u studiu.
Kad nesreća hoće čovjeka...
Imao sam i sE2200A mikrofon, ali sam na?alost ostao bez njega, sad mi je ostao samo Shurov PG48, koji sam dobio za rođendan, kao poklon...
Čuo sam da taj B1 ima dosta dobre kritike, pa sam se bio napalio na njega, i jedan mi je pred nosom odletio za nekih 50-tak evra...
Gledao sam kod Artist-a, imaju one C4 i sl. ali mi djeluju ba? lo?e, mogu sad kupiti tu jednu C4-ku za nekih 30-tak evra...
Jedina svjetlost u mom "studiu" je M-Audio Delta 44, moja zvučna karta za koju sam se po?tenski sj.... da je kupim.
Uglavnom, imam ja namjeru ulo?iti jo? nekih para, skupljam po malo pa...kad se mogne.
Bit je u tome da ja nemam namjeru svoje stvari slati kojekakvim izdavačkim kućama, nego je to vi?e neka UG varijanta.Naravno u svom gradiću imam sa ekipom solidne publike i uvijek se napravi dobra partija, eh sad, u dobrim sam odnosima i sa vlasnicima većine "popularnih" izlaznih mjesta, tako da se kod njih redovno reklamiramo, pa se tu uradi i kakva kompilacija i podjeli ljudima koji dođu na partiju.
A neću da se pu?ta ?it koji je kao ?to rekoh snimljen na činč čong slu?alicama, neću da ovo malo ljudi ?to nas slu?a dere guzove da skonta ?ta repamo, hoću "kvalitetan" zvuk koji će biti slu?ljiv.
Naravno uz sve to je moja ljubav prema tehničkom dijelu studia, ?to volim da sam u tom okru?enju, nekad sam imao priliku da besplatno koristim ogroman studio, sa KSM-om, Mackie-em, AKG-om i sl...
Ali toga vi?e na?alost nema...
Uglavnom trenutno preuređujem i jednu malu prostoriju, koja treba da bude moj mali kutak.Znam da bi svi ovdje rekli da je to ?to poku?avam nemoguće i da mi je bolje da odustanem ili sru?im...
Ali ipak mislim da ću nastaviti onako kako sam zamislio, kako sam vidio da je X ljudi po youtube-u to radilo, i da radi svoj posao.
Fuck it, Ama do it on my own...
Hvala kolega na savjetima, nadam se da ćemo se jo? čuti da razmjenimo iskustva...
Peace'n'Respect
|