Quote:
Originally Posted by Dragan88
Ok,znaci rusim zid i ostaje jedna prostorija...sto se tice vrata i prozora,stavicu pvc sa debelim staklima,e sada sto se tice izolacije...
Tu ce morati da bude nekog kompromisa.Jednostavno nemam dovoljno finanansija da gradim temelj spolja i zidove jos....mislim da mogu da skinem lamperiju iznutra i isfogujem cigle,i na to radim dalje izolaciju,pravim zid punjen necim, stavlam azmafon i sta vec treba......
Sto se tice dizanja krova i dozidavanja isto je prevelika investicija,kao i zidanje zidova spolja,planirao sam da potrosim do 2000 eura za izolaciju,ako krenem da tzidam nesto dizem krov itd,to ce izaci kud i kamo vise...znam da cete reci je skup je ovo hobi,sta si mislio,sa nekoliko hiljada eura da zavrsis sve...ali sta da radim,ima se koliko se ima...Da li postoji nekakva alternativa da pravim izolaciju iznutra,znam da ce onda prostor doci jos manji,ali...?
Plafon je kao i citava kuca oblozen debljom lamperijom,ne znam sta je iznad lamperije,nije beton,ja mislim da je piljevina i strugotoina...Ali nisam siguran,sutra cu proveriti...
Hvala,pozdrav.
|
pokusaj barem malo da sracunas sta bi koliko kostalo, i ne bacaj savet bez pravog razloga, ili si jos jedan koji je dosao na Rumski da mu potvrdimo ono sto je vec ranije zamislio. Na zalost, ne slazem se sa idejom da se ZVUCNA izolacija radi unutra, jer trosi premnogo prostora KOGA VEC NEMAS!
Ako ti plafon nije betonska ploca, neces uspeti nicim da popravis izolaciju na frekvencijama ispod 100Hz, a ja bas o tome pricam. Gips+kamena vuna+gips u bilo kom odnosu broju, velicini gustini i sta god pozelis ima doprinos samo iznad 100Hz.
Jedina konstrukcija koja obezbedjuje garantovanu izolaciju (proporcionalnu debiljini zida) i ispod 100Hz je ploca velike mase (zid od cigle, i ploca od betona)
Takodje se ne slazem da potrosis novac na izolaciju a istu ne dobijes, ili je dobijes u nedovoljnoj meri, koju nisi ocekivao.
Relativno spretan covek sa par snaznih i ne mnogo trapavih drugara, koji bas ne znaju da gledaju u sat

moze relativno brzo da doradi ovo sto sam naveo bez preteranih ulaganja... "suva gradnja" ili kako je vec zovu, nije bas mnogo skupa, ali nije ni dzabe, te sracunaj koliko kosta cigleni zid ako se ne malterise.... salovanje betonske ploce gore, ti svakako ne gine, te ako to budes radio, krov ces svakako morati da skines, a onda je prava grehota ne nazidati jos barem pola metra cigle pre ploce.
Inace sam uvek protiv da se ulozi novac i zarad ustede se na kraju dobije malo ili skoro nista... sto je narod ovde veoma spreman da organizuje u sopstvenoj reziji, naoruzan predubedjenjima umesto iskustvom.