Prvo, ja sam finger drummer. Ne programiram bubanj element po element, nego odsviram sve od jednom, sa sve prelazima, pa kvantizujem, izmenim ono sto treba, ako treba. Zbog toga mi treba da mi je ceo bubanj na jednoj midi traci, jer je mnogo komplikovano kvantizovati drugacije, i ispravljati greske.
A drugo, ne pricam o audio outputima vst instrumenata. Naravno da mi svaki drum elemenat ima razliciti audio output, kako bi mogao u miksu da se sredjuje odvojeno.
A hihat 800 mb...

Nisam rekao da treba i da je neophodno, samo da ima par komada u bfd-u, koji su toliki. I nije fora kod njih da zvuce ne znam kako savrseno mega... Fora je u razlicitim artikulacijama samog hihata. Od nivoa otvorenosti, do jacine udarca, 127 nivoa velocityja, pa da li je udaren od gore ili sa strane... Pa kad na sve to jos dodas da je hihat snimljen sa vise mikrofona i sa prostorom koji mozes da mixas odvojeno, nije tesko napuniti 800mb.
Za elektronsku muziku i muziku kucanu misem to sve nema smisla, slazem se... ali ako prikacis v-drum i dovedes pravog bubnjara da svira funky...