View Single Post
Old 14-05-2012, 12:29 PM   #45
milanbetter
Junior Member

Default Re: HITNO!!!! Sta staviti u zid KNAUFA?

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Da provalimo?
Gledaj, kao primjedba, bilo koji studio-reziju da pokazes i da ima ljuti HW ne znaci da je dobro uradjen, samo toliko da se osiguram prije sto pogadzam
Mislim da je u tom slucaju napnuta tkanina i spojevi prekriveni lajsnama. Izza tkanine se kriju akusticki elementi; basstrapping, ponekad neki i zakrivaju difuzore izza paravana (sto nije pripurocljivo ali to je druga prica...).
Bastraping moze da, ako je dobro odradjen, da zauzima i po pola metra i navise naokolo...
Bog te uci...

Na tread-u: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17383, nas uvazeni clan DaBear navodi:

Quote:
ja sam bas gledao sad u mojoj novoj sobi (u Sphere studiju - design i akustiku radio Monroe), imaju takve "kutije" po zidovima, samo unutra su podeljene na 4 - 5 delova, pa ide nesto slicno toj masi (rockwool valjda) , pa onda masa a preko sper ploca (5mm) izbusena sa rupicama, pa ispod sundjer,,itd.. i sve prekriveno platnom,

svi zidovi su poriveni sa tim "kutijama" izmedju ima 20cm razmak samo..

probacu da skinem platno (ako moze) pa da slikam...ali zvuk je super!
Ako stavljamo sperplocu (5mm) izbusenu rupicama preko kamene vune, da li to smanjunje njeno dejstvo i da li imate kakva iskustva sa ovakvim sperplocama i sundjerima na absorberima?

pozzz
Milan

Last edited by milanbetter; 14-05-2012 at 06:29 PM.
milanbetter is offline   Reply With Quote