Quote:
Originally Posted by NLP
Da provalimo?
Gledaj, kao primjedba, bilo koji studio-reziju da pokazes i da ima ljuti HW ne znaci da je dobro uradjen, samo toliko da se osiguram prije sto pogadzam
Mislim da je u tom slucaju napnuta tkanina i spojevi prekriveni lajsnama. Izza tkanine se kriju akusticki elementi; basstrapping, ponekad neki i zakrivaju difuzore izza paravana (sto nije pripurocljivo ali to je druga prica...).
Bastraping moze da, ako je dobro odradjen, da zauzima i po pola metra i navise naokolo...
|
Bog te uci...
Na tread-u:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17383, nas uvazeni clan DaBear navodi:
Quote:
ja sam bas gledao sad u mojoj novoj sobi (u Sphere studiju - design i akustiku radio Monroe), imaju takve "kutije" po zidovima, samo unutra su podeljene na 4 - 5 delova, pa ide nesto slicno toj masi (rockwool valjda) , pa onda masa a preko sper ploca (5mm) izbusena sa rupicama, pa ispod sundjer,,itd.. i sve prekriveno platnom,
svi zidovi su poriveni sa tim "kutijama" izmedju ima 20cm razmak samo..
probacu da skinem platno (ako moze) pa da slikam...ali zvuk je super!
|
Ako stavljamo sperplocu (5mm) izbusenu rupicama preko kamene vune, da li to smanjunje njeno dejstvo i da li imate kakva iskustva sa ovakvim sperplocama i sundjerima na absorberima?
pozzz
Milan