Quote:
Originally Posted by Khan
Mnjh, kako se pokazalo, Sting je svakim danom trcao prema 'Brega' kategoriji, nije samo bio inspirisan, you know what i mean, i to sa svih mogucih strana. Gotye mi je nekako, uporediviji sa ranim Oldfildom.
|
?to reče (valjda) Njutn: "ako sam video dalje, to je bilo zato ?to sam stajao na ramenima divova". Ni paradajz ne niče ni iz čega, a kamoli muzika.
Gioachino Rossini (
Seviljski berberin, jel' da) je poznat po tome ?to je bezobzirno "ma?njavao" fraze i motive kad je bio u vremenskoj stisci (takoreći stalno

). To ga ne čini manje vrednim kompozitorom, po?to sam izraz "kompozicija" podrazumeva spajanje (već postojećih) elemenata u celinu. Ono ?to se računa je
celina, a ne "fraza", "motiv", "kick drum", "harmonski sklop" ili "melodijska rečenica". To su samo moja dva dinara, dodu?e.
I Oldfield je sigurno bio inspirisan nečim, samo ti i ja ne znamo čime... mene pak Making Mirrors asocira na Laurie Anderson (pogotovo na album Big Science), ali po?to su i tvoja i moja (i svačija) znanja o muzici ograničena to vi?e govori o nama i na?im afinitetima nego o njemu.
Ja se ne?to bez veze razne?io samo zato ?to su tripovi nekog lika koji drnda vunu kako mu se ćefne u ambaru na pogre?noj hemisferi planete uspeli da dođu do mene u Srbiji brale.
Pozdrav,
Vasa