View Single Post
Old 06-05-2012, 05:56 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Inspirisao se sa Stingom / Police -om i prosao dobro !!

Iz čista mira se setih ovog threada, pa rekoh da se ne zaboravi. Po?to je ovaj lik stvarno zaslu?io da bude pominjan.

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Al cudi me, ovo su potpuno fore i prizvvuk osamdesetih ... meni se licno mnogo svidja, ali me cudi da svet zeli to da slusa... mozda ima nade ?
Te "osamdesete" svakome znače ne?to drugo. Kao i bilo koje druge *.*desete, uostalom. Ili: Gotye ba? i nema puno dodirnih tačaka sa Madonom, Majklom D?eksonom, Frankie Goes to Hollywood ili nedajbo?e Stock, Aitken & Waterman Inc., koji su zapravo obele?ili tu deceniju.

I interesantno mi je da, ne samo na Rumskom, pola ljudi poredi Gotyea sa Stingom, a pola sa Peterom Gabrielom (malo vi?e sa Stingom, po?to je on poznatiji). Jel' to onda treba da znači da se Sting inspirisao Peterom G.? Ili obratno? Ljudi mnogo vole da trpaju druge ljude u već postojeće fijoke, valjda im je tako lak?e. Najmanje va?no ko mu je bio inspiracija.

Lik je talentovan, vredan i posvećen, sam pravi zvukove koje koristi (ili zove ljude koje poznaje da mu ih odsviraju, ne juri VSTi po forumima) i nije ga strah od dinamike. Kad ka?em "dinamika" ne mislim samo na j*b*ni RMS nego na dinamiku u aran?iranju i izvođenju. I ono ?to je najva?nije: radi onako kako mu dune, a ne kako zahteva tr?i?te (bar je tako bilo do sada). To je nekako najbolji recept za sreću - radi? onako kako TI misli? da treba. Ako upali - upalilo je, ako ne - bar si isterao svoj ćef i pritom u?ivao. Najgora varijanta je da ti osnovni motiv bude da postigne? ono ?to je neko pre tebe već uradio (makar to bio i "zvuk bas bubnja kao ABCD" ili "stereo slika kao WXYZ") i na kraju ipak nu?no omane?.

Najbolja stvar koja mo?e da se nauči od Gotyea je da sa zvukom mo?e? da radi? sve ?to ti padne na pamet ako ima? pesmu koja uop?te ima razlog da postoji (i ako si talentovan, naravno). To va?i ne samo za "Somebody That I Used to Know", nego i za ceo ovaj album. A isto va?i i za Petera Gabriela, Stinga, Laurie Anderson, Tiger Lillies, D?onija ?tulića, Bitlse, Led Zeppelin, D?imija Hendriksa i Queen, naravno. Pa i za Lady Gaga, jebiga.

Pozdrav,

Vasa