View Single Post
Old 01-05-2012, 09:26 AM   #343
Plishani
Member

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Bas ni jedan komentar na moj mix?
Evo, ja ću, mada nisam toliko izve?ban da čujem tehničke detalje (da li je kompresor dobar, da li je reverb ovakav ili onakav, itd).
Moj komentar ima veze sa svirkom i sa tvojim "čitanjem" ponudjenog materijala. Ako malo bolje poslu?amo, tokom najvećeg dela pesme pevača prate samo dva instrumenta: bubanj i gitara. Klavijature su vrlo oskudne aran?manski i ne mogu da "popune" prostor iza pevača, izuzev na par mesta. Zato je potrebno iz bas gitare izvući ?to je vi?e moguće, gurnuti je u prednji plan i sastaviti je sa bubnjem. Sam bubanj je odlično odsviran i pa?ljivim EQ-om i kompresijom iz njega mo?e? da izvuče? mnogo detalja. Gitarski "muted" riff nije dovoljan da "dr?i" celu pesmu i da pove?e njene elemente.
U tvom miksu, dobo? je potpuno odvojen od ostatka bubnja i posle prvih par taktova, kad udje vokal, ostaje samo attack, ?to je meni zvučalo kao da neko zakucava eksere. Kick je jako nedefinisan i uop?te se ne "vezuje" sa basom, ?to se mo?e objasniti lo?im monitoringom.
E sad, nisam siguran da li si dodao mnogo nekog reverba ili ne?to slično, ali te?ko uspevam da razaznam instrumente, sve mi je nekako slepljeno...
Vokal ne komentari?em, uop?te mi se ne svidja kako čovek peva, pa to ne uspevam da prevazidjem, čak ni u svom rodjenom miksu...
Plishani is offline   Reply With Quote