Quote:
Originally Posted by awacs
Pa sad... ovakve neoficijelne akcije su jedno od retkih mesta gde Loudness War nije nužan. Zašto bi ljudi sami sjebavali i "prepržavali" sopstvene mikseve? Aj' da je za neko izdanje ili za emitovanje, pa i da razumem... Ali za ovu svrhu (forumska komunikacija), bolje se čuju razlike u "potpisima" kad nije sve nagurano u bednih 8-9dB dinamike.
|
Nikakav L.War nije po sredi. Niko nije rekao "Prepucajte snimke do iznemoglosti!"...!?!?
Čika Vaso,
ovo u ovom kontekstu NIKADA NISAM REKAO i molim te, nemoj mi trpati to u usta!!! I nisam pričao o potpisu miks majstora, već o samoj pesmi,ukupnom zvuku i dominaciji pojedinih elemenata u muzici, pa potpis u tom smislu...
Imam utisak povremeno šta god da kažem,terati kontru makar to nemalo veze ni sa onim što kažem ni sa....nema veze...
Ja ostajem pri tvrdnji da ljudi treba da ZAVRŠE svoj mix, jer snimak ovakve "popularne" muzike se može čak tretirati kao "tehnički neispravan" ako su mu najjači pikovi na -10db...!!! Da sam urednik radija kao što sam bio , ili bar producent radija kao što sam bio, to bih poslao na ispravku i ne bih emitovao! A ljudi i to treba da nauče, a ne goji!
Dakle nikakav nizak rms i prepucavanje, već doterivanje snimka na upotrebljivu jačinu...