View Single Post
Old 27-04-2012, 06:45 PM   #332
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:
Originally Posted by Plishani View Post
Opet jedan "politically correct" miks, da se niko ne zali ili, ne daj Boze, uvredi. Sta god da radim, meni samo takvi miksevi ispadaju...
Ja baš volim te mikseve u kojima je pesma važnija od potpisa mikser efendije. Šta god "potpis" značio. Što bi reko Oskar Vajld: "cilj umetnosti je da otkrije umetnost, a sakrije umetnika".

A evo i od mene opet, pošto sam u međuvremenu još nešto čačkao:

http://soundcloud.com/vasa/a-secret-life-qrac-od-ofce

Pozdrav,

Vasa

P.S.
Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
No već u par zadnjih radova se pojavljuje sličan "problem"... Naime snimci su TIHI, niko da završi "posao"...! Ok, može se reći da je to dalje stvar postprodukcije, međutim, treba da si malo "zajebaniji igrač" pa da tvoj snimak ide na dodatnu doradu (koja košta još)...

Dakle, završavajte te mixeve, daj malo neki limiter, nešto...! Džaba dobre kifle da zamesiš, ako nisu pečene ili loše ispečene!
Pa sad... ovakve neoficijelne akcije su jedno od retkih mesta gde Loudness War nije nužan. Zašto bi ljudi sami sjebavali i "prepržavali" sopstvene mikseve? Aj' da je za neko izdanje ili za emitovanje, pa i da razumem... Ali za ovu svrhu (forumska komunikacija), bolje se čuju razlike u "potpisima" kad nije sve nagurano u bednih 8-9dB dinamike.

Last edited by awacs; 27-04-2012 at 07:12 PM.
awacs is offline   Reply With Quote