Hvala za info, nažalost imena mi ništa ne govore, to su ljudi koji su verovatno počeli da se bave muzikom nakon mog odlaska iz zemlje...
Elem, pročitao sam ceo thread, i žao mi je što više ne rade linkovi za mikseve koje su ostali forumaši poslali. Bilo bi to zanimljivo slušanje... ali zato je i diskusija prilično zanimljiva.
Usput sam naišao na još jedan zadatak - džez numera, pa sam se opet malko sigrao.
Ovog puta radio sam u studiju (prvi miks je radjen na laptopu, Reaper-om, na sluške), na ProTools HD-u, na monitorima. Studio je, doduše, za filmske mikseve, ali ima prilično precizan monitoring.
evo miksa, ko hoće da presluša:
http://dl.dropbox.com/u/30496998/JAZZ.mp3
Za ovaj miks, koristio sam Massey CT4 kompresore na par kanala, Sonnox EQ na par kanala, bas je popio SSL G Channel, kao i duvači. Reverbi su opet Valhalla Room. Na masteru ProAudio DSP DSM.
Ovo smatram postavljenim miksom, sad bi trebalo ići u detalje i nivelisati trubu i klavir. Možda bi trebalo zameniti DSM na masteru Ozonom. Generalno mi nedostaje stereo slika, pa bi možda trebalo još poraditi na prostorima.
Šteta što je na snimku sviran el. bas, kontrabas bi dodao deo neophodne atmosfere. Takodje je šteta što je klavir slikan toliko blizu... pojavljuje mi se kao stereo kanal, ali zvuči potpuno mono.... Bubanj vadi stvar, overhedi su vrlo korisni.
Miks je radjen na brzinu, oko sat vremena. Tako i zvuči, kad malo bolje preslušam.