Američki haker Vird?il Grifit (Virgil Griffith) znati?eljni je student kalifornijskog Instituta za tehnologiju, koji je nedavno osmislio tablicu prikazav?i time kakvu povezanost ima inteligencija i slu?anje određene vrste muzike, odnosno, ?to slu?aju pametniji, a ?to glupi ljudi. Prethodno je istu stvar napravio s knjigama, međutim, na to niko nije obraćao previ?e pa?nje, ali kad su oni koji slu?aju Bijons (Beyonce) ispali glupi, mladog hakera su mnogi uvrijeđeno napali.
Od 133 navedena izvođača, oni koji su povezani s najvećom inteligencijom (rje?avali testove inteligencije i pritom navodili koju vrstu muzike najče?će slu?aju i koji su im izvođači najdra?i), najče?će slu?aju klasičnu i alternativnu muziku, dok su hip-hoperi i R'n'B-eri prema njegovoj statistici najgluplji.
Iako se mnogima njegova računica nije svidjela, Vird?il sve obja?njava.
- Oba projekta sam napravio čisto da vidim kako zajednica u kojoj ?ivim funkcionira po pitanju muzike i knjiga. Nije bitno ?to ja mislim o povezanosti ljudske inteligencije i muzike koju slu?aju. Statistika ka?e kako postoji povezanost između ljudi koji pohađaju određene ?kole i time stječu određeno znanje, njihove inteligencije i muzike koju vole. ?ao mi je, tako je ispalo - rekao je 26-godi?nji Vird?il.
Inteligencijom visoko kotiraju oni koji slu?aju Betovena (Beethoven), Sufjana Stivensa (Stevens), Radiohead, U2, Boba Dilan (Dylan), Nora D?ouns (Norah Jones), Beka (Beck), "Led Zeppelin", Bilija D?oela (Billy Joel), "The Beatles", Dejvida Bouvija (David Bowie), "Coldplay" ili "Red Hot Chili Pepperse".
Oni koji nisu te sreće da ih je majka priroda obdarila inteligencijom povezuju se s Lilom Vejnom (Wayne) T.I.-jem, Bijons, Jay-Z-jem, D?astinom Timbrlejkom (Justin Timberlake), Aerosmithom ili Ludacrisom.
Preneseno s nekog foruma