Thread: mo?da
View Single Post
Old 21-04-2012, 01:05 PM   #29
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: mo?da

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Jedino sto si stvarno u pravu, to je da je prvi album producirao Mlinarec, ali rec je o mojoj gresci, jer je njihov prvi singl svirao i producirao Huso, a tamo su pesme Balkane, A sta da radim...
Eto, dobro je da sam bar negde u pravu. Znači, gitare na prvom albumu ipak ništa ne valjaju, pošto ih je Džoni svirao

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Sto se tice njegove hrabrosti da obradjuje ethno, svakako nije niti hrabar, niti prvi, jer su svi od Smaka, Dugmeta, YU grupe, Leb i Sol, to davno ucinili pre njega... A nije ni posteno Bregovica stavljati na optuzenicku klupu, a zaboravljati sta su sve ostali nakrali i koga su sve imitirali...Masimo Savic je celu svoju karijeru izgradio vokalno imitirajuci David Bowie-a, a to se ne racuna u kradju...Kradja je kod nas samo kad ti zaradis velike pare na osnovu toga, a dotle niko ni ne obraca paznju...
Što se etno muzike tiče, samo sam pomenuo da je Džoni prvi lik čije etno teme su popušili "urbani likovi i likinje", što nije bio slučaj ni sa Smakom ni sa YU grupom, o Dugmetu da ne govorim. Kad kažem "urbani" mislim na onu posebnu sortu ljudi (meni inače prilično mrsku) koja je činjenicu da su rođeni u gradu i da im je osnovna škola bila na 300m od kuće tumačili kao lični kvalitet. Takvima uopšte nije bilo lako prodati temu iz filma "Cigani lete u nebo" (Hladan kao led).

Da bude jasno: nisam stavljao Bregovića na optuženičku klupu, naprotiv! Ako ti to nije jasno iz onoga što sam napisao, pročitaj ponovo. A i ako pogledaš šta sam uopšte pisao po forumu videćeš da je "pozajmljivanje" tema, ideja ili štajaznamčega poslednja stvar koju bih nekome zamerio. Cela popularna muzika se vrti oko citata, pitanje je samo da li neko ume da nadogradi citat koji je iskoristio (ili da spoji dva citata u neku novu zanimljivu kombinaciju). A Bregović je tu veliki majstor.

Pozdrav,

Vasa