Quote:
Originally Posted by Mogli
Verovatno se salis kad pricas o gitaristima toga doba i jednog Krleta, Husu,
RM Tocka, Vlatka, Lipovacu, Jelica, Dzindzera, Boceka i ostale ajkule, ti poredis sa Dzonijem koga su ismejavali zbog njegovog loseg sviranja gitare...
|
Pa pominjao sam "većinu (domaćih) rok gitarista", a ne bih rekao da su ovi koje si nabrojao "većina".
Nisam se ?alio, radi se samo o tome da ja gitaru u okviru rok muzike do?ivljavam drugačije od tebe. I da, u tom smislu D?oni ?tulić je po meni bolji gitarista od nekih koje si pomenuo (makar od D?ind?era, Vlatka i Zeleta L). A opet nije bolji od Vedrana Bo?ića, Borisa Belea i Gorana B. Sad, to ko mu se smejao... ljudi vole da se smeju drugima, makar često ne bili svesni toga da su sami jo? sme?niji. Nisam ni ja bolji, da se razumemo.
Quote:
Svi ti gitaristi koje sam nabrojao su imali daleko kompleksnije stvari od doticnog, a o zvuku da ne pricam..
Pa Huso iz Parnog Valjka mu je svirao gitare na prvom albumu, producirao ih, a mislim i na kasnijim ostvarenjima..
|
Bogami, Hus je (koliko mi je poznato) svirao samo na singlu "Balkan" i nije učestvovao na prvom albumu. Njihova saradnja nije ba? potrajala, ?to i nije čudno.
Quote:
A to koliko je on knjiga procitao, to su vec druge stvari za forume o knjizevnosti. 
|
To je stvar op?te kulture i ne mora da ima mnogo veze sa knji?evno?ću, ali mo?e da ima veze sa pisanjem tekstova za vlastite pesme.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Jebote, zaboravih da pomenem Antona (Partibrejkers, jel' da). Sramota