View Single Post
Old 18-04-2012, 09:16 PM   #6
loclso
Junior Member

loclso's Avatar

Default Re: HITNO!!!! Sta staviti u zid KNAUFA?

Milane, mozes, sirenja vidika radi, da okacis da svi vidimo kakav si projekat dobio od strucnjaka iz Azme. Uz sve duzno postovanje prema firmi i proizvodima (i sam sam iskoristio par kubika njihovih proizvoda), bilo bi lepo videti kakvu su pricu ispricali. Njihove perforirane ploce imaju pravilan raspored i istu velicinu otvora, sto se kosi sa akustickim principima, sto me i tera da se zapitam da li imaju i vrhunske akusticke strucnjake, osim sto su napravili dobar izolacioni materijal.

Apropo osnovnog pitanja, skoro sam zvucno izolovao knauf zidove (dupla podkonstrukcija, bez cvrstih spojeva, duple 12.5 ploce sa svake strane).

Gro povrsine sam ispunio slojevima Azmafona (4 sloja, mix debljih i tanjih).

Tim zidom nisam zadovoljan u smislu zvucne izolacije.

Igrom slucaja, u jedan mali deo, koji je bas do zida od kupatila, kroz koji prolazi (bucna) vodo-instalacija, sam odlucio da ubacim svu preostalu kamenu vunu (zdravlje-trip), bukvalno sam nagazio da bi stalo. Recimo da je jedno 4 puta predimenzionisamo u odnosu na proizvodjacku specifikaciju.

Taj zid je majka sto se tice zvucne izolovanosti. Nista od buke, sa svim slavinama u kupatilu odvrnutim do kraja.

Eto, to su moja iskustva. I pored teoretisanja o prozracnosti materijala, air gap-ovima i slicnom, plasim se da je masa ono sto ce stvarno zaustaviti zvuk.

Pozdravi
loclso is offline   Reply With Quote