Quote:
Originally Posted by silent
Sada ?u opet nekome i?i na ?ivce al ipak moram pitati.Ima x stranica i ovdje i na inim mjestima koji nude free semplove. Eto tako sam i ja skinuo gitaru.sempliranu. No ?to sad s tim. Hrpa tonova od c1 do cx i ?to sad kako.Pro?itao sam dosta i nalazio sempleri, sempler editori ali ima li neki alat, ni sam ne znam kako da to nazovem u koji bih recimo ja mogao u?itati te fajlove i dobio neku vrstu sinti?a ili to?nije vst instrumenta koji ?e svirati s tim tonovima onako kako ja ?elim odnosno prema zadanoj stazi midi traka.
|
Kada imas za neko audio desavanje u pesmi ili FX reziji vrlo jasnu ideju, a nemas je prilike odsvirati ili snimiti, ili ne zelis da radis na taj nacin, koristis semplove. Ogromne datoteke su tu da usluze sto veci broj korisnika, od kojih svako ima 'jasnu' ideju. Nek te ne plasi kolicina, dok god znas sta trazis. Npr. sta te briga za xxxTB drombulja a ko znas da trazis zvuk cistog fender strata u bassmanu, sa malo korusa?
Nebrojene firme proizvode ovakve banke.
Kada jednom znas sta trazis i nadjes isto, sempl mozes jednostavno da postavis na audio traku, kao bilo koji drugi audio, (npr. trba ti grmljavina u sred pesme?) ili ga koristis kao instrument, koji kontrolises preko MIDI kontrolera. U ovom slucaju ti treba Sample player, npr. kontakt, to je sada popularno. Poglededaj malo manual, pa se javi sa konkretnim problemima ako ne bude islo.