Re: mix i mastering
Zahvaljujem na odgovorima iako ne mogu re?i da sam sve sku?io. No jedan di odnosi se ba? na ono ?to me je interesiralo no nisam znao ba? konkretizirati a i malo mi je glupo jer vidim svi vi u principu znate ?to govorite ja ja se trudim sku?it na osnovu onog razumljivog. I da. Prvenstveno me i interesira rad na kompu jer nemam nekakvih pretenzija za kupovanje kojekakvih ma?ina .Imam cubase, relativno dobar mikrofon, ne?to vst instrumenata, akusti?nu i elektri?nu gitaru, gitarski procesor i dosta zamisli koje jednostavno nisam mogao ovjekovje?iti pa sam posegnuo sad za ovim da u slobodno vrijeme probam ne?to napraviti.Isprobavao sam dosta softvera ?to legal ?to ilegal no svak je na neki na?in ostao tvrdoglav za mene pa sam sad zavr?io na cubase 5. Nabavio sam neke vst instrumente i malo prou?avam sve skupa i isprobavam. Sve u svemu mislim da mogu sklepat dosta solidno sve instrumente da zadovolje moju ideju. tj da ispadne kako sam zamislio.
I napravio sam nekoliko stvari.No kad sam to poku?ao ispeglati neke stvari ne ispadaju kako bih ?elio. Zbog toga sam i tra?io ako ima gdje obja?njenje ?emu slu?e koji pluginovi. evo primjerice ?ime izbasiti ono P koje probijaili ?to dodati na vokal da ga zaokru?im.....
Znam da se vama ?ini sve ovo dosadno ali.... ne znamo svi isto.Poku?ao sam na nekim mjestima pitati neke stavri al nije bilo zainteresiranih da objasne na?inom koji bih razumio. I da na ovom forumu ima jako puno stavri al isto tako jako puno meni nerazumljivih..
no svakako thnx
|