Hvala na komplimentima.....nisu to neke revolucionarne tehnike nego samo baziraju na muzičkoj teoriji...i danas jih je veoma jednostavno raditi sa alatima koji su nam na raspolaganju...
Quote:
To je za mene bilo revolucionarno, zanima me dali stavlja peakove i na fundamentalne frekvenije ostalih instrumenata i ako da, koji su to?
|
Radim to na svim instrumentima , a tražim neki prosjek ili osnovne tonove koji su u skali pjesme. ako je u pjesmi modulacija i dodje so večih problema napravim korektivnu ekvalizaciju ponovo...ne dešava se to često..al sam to več radio...
Quote:
I dali smatrate da je stavljanje peakova dobra stvar generalno, zato što sam ?itao na gearslutzu da to nije dobro ali šta ja znam ja sam još dje?ak
|
Ma....ako zvuči o.k. onda je o.k., ne funkcionira to kod svih stvari...ali nekad fazne anomalije koje prouzrokuje notchanje naprave interesantan karakter...ili je njihova šteta zanemariva u usporedbi "kvaliteta" koji se sa tim dobija.
po meni je obavezna upotreba Hi/Lo pass filtera, eventuelna upotreba resonancije i automatizacija HPF/LPF cutoffa sa obzirom na dio pjesme.
Naprimer... u refrenu je veča "gužva" pa treba napraviti "mesta" , tako da ja prilično često automatiziram HPF/LPF. Trenutačno mi je favorit za to Sound Toys Filter Freak.