Re: Sta je to sto stavite na SIROV VOCAL da bi zazvucao??
Slicno kao Artur, Eq-comp-comp-eq.
S tim da ako treba de-essovanje, waves-ovim dess-erom sa split funkcijom, znaci da komprimuje samo ono iznad zadate frekvencije, a ta frekvencija kod mene ide od 5500 do 9000 hz, najcesce je oko 7000 i desser mi ide pre prvog kompresora, probao sam razne varijante i ova mi najbolja radi.
Ako koristim neku saturaciju za boju (Decapitator, Saturn, Voxengo tube amp, ili Wavearts tube, ili SPL Twin tube), stavljam ih prvo u lancu.
Za eq u poslednje vreme koristim samo fabfilter.
Nekada mi je lanac izgledao ovako eq-comp-duende channel strip, sada je ovako eq (fab) - comp (Chandler TG 2005 na compresor funkciji sa najbrzim recoveriem ili pak sa limiter funkcijom sa recoverijem 3 ili 4, ili ako ne Chandler onda LA2a, nebitno dal waves ili ik i tu cesto koristim i limit umesto compress, zavisi sta mi treba, i zavisi koji komp koristim nikad ne komprimujem previse, znaci u nekim najtisim trenucima "igla" ne radi, kompresor mi nije stalno u redukciji, ponekad za ovu svrhu koristim i Stillwell Major Tom, mada nemam vremena sada ali cu probati da na ovo mesto implementiram ova novi Bootsie ThrillSeeker, odlican kompresor) onda drugi comp (to je u zadnje vreme mahom rvox, ili The Rocket kojim paralelno kompresujem, klasicna NY kompresija i koristim ga zbog wet/dry knoba) koji slicno kao kod Artura mi sluzi da mi stabilno drzi vokal u miksu i onda EQ i to je opet fab, nekad sam koristio razne "karakterne" eq-ove, ali u zadnje vreme sve sto mi treba dobijam sa fabom.
Koristim puno Echoboy od delay-a i sad mi je go to reverb Valhallaroom, probajte ga, inace sam koristio i koristim i sada ponekad kad me mrzi da tvikujem sa nekim presetom Lex PCM! Obavezno probajte valhallaroom, cak sam ga i kupio jer kosta samo 50 $, ali stvarno razvaljuje.
Od prilike je to to.
Last edited by Jan; 12-04-2012 at 11:42 AM.
|