View Single Post
Old 09-04-2012, 08:09 PM   #8
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Problem:Buka iz kucista

I ja sam imao problema sa bukom..Najace je bilo napajanje, tj njegov ventilator iako chiftecovo, zatim ventilator (koji nije ni za k) procesora intel i5 2500k..
Kako sam resio problem-kupio sam NOCTUA ventilatore koji su mi drasticno smanjili buku, racunar jedva da se cuje..cuje se samo tihi huk..Dakle zamenjen je ventilator na samom napajanju Noctuom. Pored toga dokupio sam i fan kontroler Zalman kojim kontrolisem ostale ventilatore u kucistu marke Xilence, posle Noctue jedni od boljih (sto se tice buke) (zakacicu neku sliku kompa da vidis kako izgleda taj zalman).
Noctue su dosta skupi ventilatori-tipa ako je neka dvanestica 500-600din noctua ti je 1800-1900din..To je austriski proizvod sa radnom garanciom od 150000 h (dok ostali daju samo 50000) i 5 godina!!! Zaista su skoro pa necujni. Ovi Xilence su kinezi, ali po meni bolji od coolermastera, thermaltake i sl..ali ipak od noctue mnogo daleko, pa planiram i njih zameniti noctuom u skorije vreme, mada sada fino rade posao.
Dalje, kada montiras ventilatore, nemoj ih srafiti metalnim srafovima, vec gumama koje se npr uz Noctue dobijaju, da nebi dolazilo do vibracija..Kupi grafiku sa pasivnim hladjenjem..imas neke graficke za 2500-3000din (meni licno grafika nije toliko bitna).
Nemania is offline   Reply With Quote