Quote:
Originally Posted by DaBear
pa dosta je bilo prica kako je NEOPHODNO imati SSL ili NEVE za hit !!!
A posle se ispostavi da UOPSTE NIJE BITNO!!
A mnogo (naivnih i nestrpljivih) "producenata" se zaleti, pozajmi pare i napuni studio sa skupim spravama (koje odmah izgube na ceni)!!
Ja nisam, imao nikoga iz tog posla da me posavetuje - sve sam prelomio preko mojih ledja i mog dzepa...Sta je lose da se to iskustvo prenese drugima???
Bez finansija nema muzike ! Od cega se kupuju kompjuteri i oprema?
Od para !!  
|
Naravno,sve se slazem.Ako govorimo o pretenzijama ka "hitovima" i isplativosti ulaganja u alat radi dolazenja do rezultata...Ali ima i ona druga strana gde se nalaze gear frikovi kao i vecina nas koja je "odrasla" na kompjuterskim simulacijama i nije imala prilike raditi sa opipljivim uredjajima.Ti imas zavidnu karijeru iza sebe i kroz ruke ti je verovatno proslo sve i svasta i svoje skole si platio.Mnogi od nas nisu,ja recimo bih svaki dinar ulozio u hardware,koji cu verovotno jednog dana rasprodati i okrenuti se samo racunaru...ali jbg.ima to nesto,ta neka draz hardwera u kojem bas nisam imao prilike uzivati.I nije mi zao dati kintu za to(kad je imam).Evo recimo nedavno sam pribavio hardwerski gate(ds201),koji mi realno tukiju ne treba,i iako ga recimo fabfilter proG jede za dorucak u mnogo cemu,ipak mi nekako draze da vrtim te dugmice.Pa verovatno dok se ne zasitim ili ne krenem se boriti sa vremenom i sve to raditi iskljucivo zbog kinte.Bar si ti to sve prosao,ne uskracuj nam zadovoljstvo.a zadovoljstvo kosta...

Respect!