View Single Post
Old 31-03-2012, 07:06 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default ?i??enje mikrofona - pomoc ?

danas sam posle generalnog ciscenja u studiu uzeo i da prebrisem posle duzeg vremena mikrofone, i mozda nisam do sada obracao paznju na to, ali na rodama i beringeru su pocele da se pojavljuju tackice tj flekice (verovatno zbog dranja i pljuvanja kojekakvih pevaca), posto su mikrofoni da kazemo te neke mat silver boje, samo se na njima to vidi, (na ostalim mikrofonima ne) i te sve tackice su bile nekako tamno sive boje... nisam hteo da trljam grubim sundjerima i ko zna kakvim abrazivnim sredstvima da ne bi ostetio finish vec sam samo vlaznom vrucom krpom pokusao da skinem i nikako nece... probao i onim vlaznim maramicama ma nece nikako... te flekice deluju povrshinski, nisu rdja iako podsecaju...

moje pitanje je (posto se sigurno bar neko susreo sa istim problemom) kojim sredstvom ostraniti te fleke, da li smeju da se koriste neki deterdzenti ili paste, da li bi smelo recimo alkoholom ili necim drugim a da posle ne ostaju tragovi ili da ne korodira jos vise? i kako spreciti to sve? hvala unapred za savete...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote