Quote:
Originally Posted by BlasterMaster
pozdrav, dobrodosao... razlog zbog kojeg nisi video okrsaj ova dva modela je sto su mozda po ceni slicni, ali ljudi su navikli da uporedjuju kutije sa istom/slicnom velicinom membrane. to ti je kao da uporedjujes passata i daevu matiz - rade istu stvar ali nije isto i u istoj klasi...
|
Blaster, razlilka izmedju membrana nije tolko velika, ADAM ih je malo cudno imenovao sa oznakom 3 ali membrana je u stvari 4,5" sto nije isto kao i 5" ali nije ni matiz-passat
Ja imam A3X a u istoj netretiranoj sobi (,4,5 x 3 x 3) sam na istom stolu imao priliku da probam i Yamahe, doduse ne uporedo vec sa odredjenim vremenskim razmakom tako da ne mogu dati neko poredjenje osim po sjecanju, a definitivno nemam iskustva da bi nekog savjetovao , pa ti mogu reci samo svoje licno iskustvo kao neko ko ranije nije imao iskustva sa studijskim monitorima, kad dodjes iz standardnih Hi-Fi voda svaki malo ozbiljniji monitorski par ce ti zvucati wow, tako da iskreno nisam cuo preveliku razliku. Nadam se da ti je bar od neke pomoci, ja sa ovim mojim ADAMima uzivam (slusam raznoliku muziku ).
edit.. Prije kupovine sam kao i ti trazio misljenja i savjete po netu i od poznanika, i ono sto sam primjetio je da su za Yamahinu HS seriju misljenja u najmanju ruku podjeljena, a za A3X skoro nigdje nisam nasao na lose kritike , jednostavno za taj novac ne mozes pogrijesiti pretjerano.