Re: Adam A3X>Yamaha HS50M<KRK RP6 G2
pozdrav, dobrodosao... razlog zbog kojeg nisi video okrsaj ova dva modela je sto su mozda po ceni slicni, ali ljudi su navikli da uporedjuju kutije sa istom/slicnom velicinom membrane. to ti je kao da uporedjujes passata i daevu matiz - rade istu stvar ali nije isto i u istoj klasi...
dakle, sa hs50 sam radio, stalno ih slusam kad odem kod ortaka, medjutim ja sam za nesto drugo vise, kod sebe koristim adame 7ice, i posle dosta kutija, ove necu skoro menjati sigurno. Doduse 3ojke sam video samo u radnji.
ako se vec odlucujes izmedju ova dva modela, trebao si mozda malo opsirnije napisati razloge, koju muziku radis, da li je sredjena soba, itd itd, jer ulaze tu dosta faktora... te jamahe bi recimo sigurno bolje radile u akusticko sredjenoj prostoriji nego u praznoj sobi...
adam je vrlo ozbiljna firma, tako da su sigurno i te 3ojke ozbiljniji monitor, ne znam samo ako recimo radis elektronsku muziku da li je to dovoljno glasno/nisko za tvoje potrebe. i moras procitati temu o retrofiranju adama (nisam siguran da li a3x "prde" kao i a7x ili se to kod njih ne javlja,proveri)
s druge strane jamahe se cini mi se vise prodaju zbog belih kalota. koliko ih slusam to je po meni zvucnik koji nema ni jednu osobinu koja je bolja od konkurencije. znaci prosecno uvo ce biti zadovoljno (ko sto si sam rekao covek uvek hvali svoju opremu jer subjektivno opravdava ulozen/bacen novac) i to prosecno uvo nece moci da cuje te "nedostatke"... znaci ako ti treba cisto da ti "zavrsavaju posao" bices zadovoljan - a ako trazis perfekciju zaobidji ih...
pozdrav
|