Quote:
Originally Posted by drzox
Da li prilikom, instalacije trebam da instaliram 64bitnu verziju plug in ili 32 bitnu ako radim u win7 64bit i cubase 5 32bit.
Mozda nesto grijesim ali kad instaliram 64 bitnu nemogu da je nadjem,pa sam, zakljucio treba 32 bitna,ali ako neko zna malo vise hvala?
I jos nesto kakva je razlika izmedju vst3 i vst 2pluginova ? 
|
Cubase 32bit vidi samo 32bit pluginove. Ja ne znam da li Cubase x64 vidi i x86 (32 bita) i x64, ali je sigurno Cubase x64 vidi x64 plugove. Cuo sam da od verzije 5.5 ili 6 nisam siguran Cubase ima neki svoj interni bridge, koji izgleda ne radi najsjajnije.
Postoji mogucnost da "bridgujes" x64 pluginove ili pak x86 pluginove, nekom aplikacijom kao sto je Jbrdige recimo, kako bi mogao da koristis preko 4 giga ram-a (oko 4 giga je ogranicenje za 32bitne aplikacije), ali meni to nikad nije radilo najstabilnije.
Dakle long story short, ako koristis Cubase x86 i neces da se kocis sa bridgeovanjem itd (ne treba ti iskoriscenost vise od 4 giga rama) onda instaliras x86 (32bitne) pluginove.
Ja zbog cele te peripetije, a i zbog toga sto hocu sav softver (ili bar vecinu) da imam legalne prelazim na Reaper, cini mi se da je njegov interni bridge odlican, bilo bi dobro da se javi neko da da iskustva sa Reaperovim bridge-om itd...