Quote:
Ovako sine,...slažem se da to čudo proradi, velike smo pare uložili....
|
Skinuo, kao vredan mali pionir, instalirao, ubacio kanale,mixao oko sat.
Instalacija:
Scan for viruses, dupli klik, next, next, voil?! Breeze! Sjajno, ocena 10+...
Program:
Izgleda ozbiljno, volim taj old school mix-desk console pristup.
Vrlo brzo ubacivanje kanala, bez skeniranja i kakvog besomučnog iščitavanja nekakvih pikova i ostalih gluposti koje grozomorno smaraju.
Play i gle' čuda, sve svira.
NIKAKAV wow/bow sound nisam čuo! Ništa novo, ništa specijalno, ništa bolje nego što sam čuo u aplikaciji koju sada koristim, nikakav čujni napredak u sabiranju. Ako ga i ima, za mene je potpuno zanemarljiv i ne važan! Takodje, ništa loše nisam čuo. Dakle, jedan potpuno normalan, očekivani, dobar,zdrav sound.
Nisam imao bagove, zapucavanje,ništa. Jesam pri prvom startu, dok nisam pokačio šta (koji moj..) traži.
Rad:
Pregledno, dobar ne zamarajući i potpuno logičan GUI, koji mi dalje ostavlja sav mozak za rad sa zvukom, bez jebanja u isti sa nepotrebnim glupostima.
Vrlo zgodni alati poput EQ i Comp, i moram reći još jedna jaaako lepa alatkica - dodatni "pot" za gain open za još +20db. Odma drkno na par kanala. Iako na prvi pogled siromašni alati, vrlo lepo rade. Ništa opet spektakularno, ništa novo, ništa boljeg zvuka nego što bi se moglo očekivati. Bilo koji Sony, Fab ProQ,ssl-clone ili sličan ga pojede z'govnima, ali za "odmah" je do yaya! Kompresor takodje.
Prosta činjenica da IMA ODMAH sve ovo je stvarno
odlična stvar, i lično, iako imam drugih plagova, i dalje bih koristio sve što je na "trpezi" dok baš ne zaškripi pa moram nešto da iskopam.
Što se tiče toga, ovde fali samo echo/reverb i imaš KOMPLET sve što ti treba za osnovni rad i nekad je to bolje nego 8TB govnjivih signature plagova. Ne razmišljaš o govancetu nego o radu i to mi se dopada, to je ona najviša tačka ovog DAW-a. Doduše, fali mikro gejt po kanalu takodje. Možda će ga i dodati. Bukvalno fiksni gate sa jednim potom za trashold i imaš, što reče čika Buzge odličan daw za LIVE.
"Gradjenje" mixa je prošlo opet očekivano, koristio sam onog "manijaka" iz "kanala za vežbanje" od kog mi se latentno povraća više, ali ga dobro poznajem, i kažem, kako je odmicalo, dolazio sam do slične stvari, da li zvuči +/- 5% ovako ili onako, potpuno je ne važno, što se mene tiče dobio sam ISTO, Ništa pametnije i revolucionarnije nego što je bilo.
Toliko opevana "saturacija" radi veoma suptilno (osim kada se namerno pretera) i to je ono što mi se takodje
jako dopalo, što je nenametiljvo, ne menja karakter, ali da jedan lep prizvuk.
Opet ni to NIŠTA specijalno nije, isto kao i bilo koji (najobičniji) saturation plug-in od 3€...
Zaključak:
Na samom kraju mix-testa, odlična stvar je što je komp bio na lagodnih ~20% CPU load-a. Kada se u obzir uzme i instalacija od pišljivih 50MB, ovo bi moglo da radi i na telefonu, iPadu ili slično sa nekom Win platformom...
Super program za malo para!
150$ je zaista sjajno za sve ono što se dobije!
U smislu nekog eventualnog revolucionarnog zvuka - o tome
ni govora! Dakle sve je vrlo korektno i dobro što se zvuka tiče, prijatan i logičan GUI, dobar work-flow...
Ja ostajem na Kukubejzu. Sanjam vreme u kojem se koristi veliki analogni sto u sprezi sa magnetofonom i Pro Tools HD i zapravo vremenu kada je to imalo ekonomskog smisla koristiti, i kada je muzika bila vredna takve opreme...
Srdačan pozdrav,
Bockie.