Sintevi mi uzivo rade uzasno
Moze mala pomoc i savet od bilo koga ko ima vise iskustva sa live vst a boga mi i VA sintevima.
Naime, smatram da imam i vise nego dovoljno iskustva i sa live situacijama, a i sa produkcijom prilicno, ali sam naisao na ''brickwall'' kada su u pitanju sintevi uzivo.
Cesto mi se javlja problem da nesto sto radi savrseno u studiju i u finalnom proizvodu pojma nema kada je live u pitanju...
Sa akusticnim instrumentima nemam nikakvih problema, ali me sintevi ubise!
Godinu dana sam koristio Korg Radias cijim sam zvukom bio prezadovoljan, ali me je takodje mucio uzivo.
Sada takodje kada sam napravio svoj sint LooneyLab DNA- ko nije upoznat neka cita kao DAW sa kontrolerima i vst instrumentima koji sada koristim za kompletnu produkciju koju radim u svom ateljeu, a nosim ga i na svirke.
Problema nema takodje sa akusticnim instrumentima, takoreci bilo cime sto je semplovano, ali moram reci da mi i Fm7 radi odlicno na svirkama.
Koristim svasta nesto, Albino, Sylenth, Nexus, Trillian, Omnisphere, Atmosphere, Korg Legacy itd...
Bilo da su lidovi, padovi, sekvenceri ili arpedjatori u pitanju sve zvuci toliko tanko i neubedljivo da me je sramota da koristim ono za sta je na prvom mestu namenjena sprava, moram da napomenem jos jednom da je isti problem bio i sa Radias-om.
Da napomenem jos jedno, cim stane matrica, svi ostali instrumenti sve na trenutak zazvuci bas kako bi trebalo, dovoljno je da uleti bubanj i nastaje drama!
Imam utisak da je fora uglavnom u efektima i stereo slici, kada je sve idealno postavljeno kada cujem podjednako dobro levu i desnu stranu i kada je sistem na kome radim idealan sve bude na mestu, ali je to veoma retko!
Da li imate kakvu ideju, da li se mozda slazete da je danas pokusaj izvedbe moderne elektronske muzike bez sidechain kompresora, brickwall limitera itd uzaludan...
Imam utisak da je i fora sto se vecina sinteva danas osljanja na presiroko postavljene efekte, dilej, reverb, horus itd, da ukoliko presete osusis ili im smanjis stereo polje i ne zalepis ih suludom kolicinom kompresora na kraju ne ostane nista...
Slican problem sam imao i sa Motifima, kod kuce sam padao u trans kako farbe zvuce, na svirci ga nema nigde, kao i mnogi vst reverbi, a i TC Helicon hardverski, koji ubijaju na snimku, na svirci cim dodje do poremecaja stereo slike jednostavno prestanu da postoje,a ako dodas tek onda nastaje problem!!!
Eto toliko, svaki savet je dobrodosao...
|