View Single Post
Old 21-03-2012, 12:05 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: RMS i PEAK standard za TV broadcast na Balkanu? Ima li tako neceg?

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Sveže i konkretno iskustvo... Televiziji Vojvodine sam na njihov zahtev dostavljao emisije sa pikovima na maksimalnih -12dB. Kada je reč o RMS-u, niko mi ga nikada nije pomenuo, pa je to bila stvar moje procene. I premda sam se trudio da ne bude "tanka" dinamika (ali ne ni kao na B92-jci), uvek bi emisija koja sledi nakon moje bila glasnija od tih, zahtevanih, -12dB. Jbg.

Kad sam 2001-2. radio jednu od emisija za TVNS i kad sam tražio ceo wav za post zvuka, gledali su me "belo"...
I naravno nisu prihvatili, pa sam na "licu mesta" instalirao L2 u to vreme i bilo je kao da sam
"počinio svetogrdje". Kad sam zahtevao da emisija koja je snimljena u 16:9 (opcija na samoj kameri,( čuveni snimatelj, Željko Tot))]bude tako i emitovana (da ne bi bila kao "francuski film" razvučena na ekranu gore i dole i svi visoki i mršavi) jedan montažer je rekao doslovce : "u ostalom, šta će to crno na ekranu"...?!

-12db peak traže jer emituju jebeno MONO (u 21. veku)...!!!

TVNS je sada samo mesto gde ljudi poput one kravetine sa b92 dobijaju enormne, ABNORMALNE apanaže,za stranačka "podmirivanja" i jedna bleda senka jednog davno zaboravljenog kultnog filmsko-televizijskog-produkcionog hrama ovih prostora , koje je SAHRANJENO sa crnom zemljom i gde se bilo ko ko nešto zna ( a sebe ne ubrajam u te, jer nisam TV orjentisan,već ljude koje znam i svi znamo) biva oteran govnjivom motkom... !!! Pola nekadašnje garniture su sada po privatnim televizijama i produkcijama....

...IMHO, i ne očekujem komentar, to je samo moje iskustvo...!

Bockie is offline   Reply With Quote