Thread: DJ Umjetnost??
View Single Post
Old 16-03-2012, 11:31 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: DJ Umjetnost??

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Koja je razlika izmedju tradicionalnog aranziranja i produkcije i nacina na koji to rade DJ-evi?

Ja sam do sad radio sa nekoliko DJ-a...uglavnom (ako ne znaju da sviraju) svede se na to da donesu gomilu muzike na session...onda krene pustanje..."svidja mi se ovo...ovaj loop...ovaj zvuk....nesto ovako...i ovako...pa onda probas da ovde stavis ovo posle ovogitd itd.."

U puno slucajeva su imali neke ludacke ideje koje meni nebi pale na pamet nikad..ali su odlico radile. Nekad je dobro da se ne poznaju pravila..oce da sputava nekad..u fazonu.."to nemoze da se uradi...!" a sto?

Sve moze....

DJ-i uglavnom znaju po duzini deonica i delova pesama kako da "voze" publiku..kad da ubace drop...itd..manipulacija atmosfere...

Veliki deo njih sa druge strane, nemoze da uradi pesmu ili aranzman od 3 minuta i tu onda traze pomoc ljudi koji "imaju uvo" za radio mix!
Ovde je jedno vreme bilo njih nekoliko koji su mega radili edite od 6-7 minuta i pretvarali u 3 minuta singlove...

sto se tice svirke - kad tad, tu mora da se pojavi neko ko zna da odsvira nesto...pa makar to bile i 2 note (ali uvek tu ima mnogo vise ispod, kad se pazljivo poslusa!!)
DaBear is offline