Re: DJ Umjetnost??
naprotiv, samo me opet buni šta tebi nije jasno u njihovom razvojnom putu, i koje se to dve rečenice vrte? Evo i alavux (DJ u punom smislu), je potvrdio da sam podetaljno objasnio šta je to što oni rade, zašto je to teško, zašto to zahteva talenat i trud, kako itekako postoje razlike u kvalitetu njihovog rada, i zašto to spada u muzičku umetnost a ne poljoprivrednu delatnost. Ti si lepo i detaljno opisao svoj dan, mada iskreno da ti kažem, ako ti je takav svaki dan, onda si među zauzetijim profesionalcima u Srbiji, što je svakako za poštovanje. Želim samo reći da ne spadaš u većinu onoga što se ovde lako kategorizuje kao muzičar ili muzički umetnik, a to se pravo uskraćuje didžejevima.
Moj dan je jednostavniji - spavam do kasno, glumim ćaleta i muža do otprilike 4-5 popodne, i idem u studio gde ili usnimavam, ili editujem, ili mixam, tuđe pesme, plaćen po satu rada, odnosno po mixu pesme, sve do 3-5 izjutra . Ili je drugi tip dana kada takođe ustanem kasno, pa opet malko glumim roditelja i porodičnog čoveka (šetnje 19mesečnog dečaka, nabavke, brinem o kevi koja je pre mesec i po postala udovica), i onda se nađem sa nekim od bendova, sednem u kola/kombi/minibus i odem na put negde, najčešće van BG, na tonsku probu, raspetljavanje organizaciono-tehničkih nedoumica i bezobrazluka domaćina, malo brze hrane (ili restoran ako je domaćin ok, i ima vremena), pa koncert, pa bleja after, pa put nazad, i izlomljeni san u kombiju sve do BG. I takođe mislim da spadam u iznad proseka po zauzetosti, barem sudeći po kolegama sa kojima sam u kontaktu.
I svo to vreme uglavnom putem 3G interneta obilazim FB kao sredstvo komunikacije i besomučne promocije mojeg posla, i Rumski, kao mesto gde želim da se "odužim" internet zajednici što mi je pomogla da dođem dokle sam došao, i da živim od rada posla kojeg najviše volim. Ovo isto ne tumačiti kao lični oglas.
btw, stvarno bi bilo zanimljivo čuti barem NEKOG od didžejeva sa ovog foruma, Hollywood (a.k.a Gramophonedzie) je definitivno em prezauzet (iako bi mi njegov dan lično bio najznimljiviji), em ne voli da polemiše ni privatno a kamoli javno.
|