Thread: DJ Umjetnost??
View Single Post
Old 16-03-2012, 01:21 PM   #87
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: DJ Umjetnost??

Quote:
Originally Posted by Danilo S View Post
@VukP: Ajd npr opiši ti svoju razvojnu liniju, čime se baviš pa ću eto i ja svoju jer sam DJ. Tvoj opis bi mi koristio kao model, da znam formu tog eseja.
Khm. Budim se oko 9h i u zavisnosti od trenutnih poslova biram da li radim na nekoj porudzbini, komponujem, vezbam klavir ili gitaru (ili vec neki drugi instrument - u zavisnosti od trenutnih zanimacija/potreba). Popodne imam probe, snimanja ili nesto slicno - takodje u zavisnosti od trenutnog rasporeda i obaveza. Ukoliko imam probe, to znaci da se blizi neki koncert gde sam ili u funkciji iznajmljenog izvodjaca ili vodim probe u slucaju da je moj aranzman ili moja kompozicija u pitanju. Porudzbine mogu biti kompletni aranzmani, dopisivanje gudaca, duvaca, orkestra, hora ili vec necega sto je zahtev posla na vec postojeci aranzman, klasicna stilizacija neke muzike koja izvorno ne pripada nekom od klasicnih zanrova. Izuzetno retko, ali nekada snimim i pratece vokale nekome. Vikendom, ukoliko nisam na putu, radim sa djacima - drzim casove gitare, harmonije, kontrapunkta, orkestracije, aranziranje, oblika i komponovanja. Takodje, po potrebi, radim programing, editing i notografiju, kada mi ostale obaveze to dozvoljavaju.

Mozda nije dovoljno opsirno ali je, nadam se, dovoljno precizno. Problem je u tome sto svi znaju sta znaci svirati, komponovati i slicno ali ne znaju kako se to bavi muzikom neko ko u stvari ne radi nista od gore navedenog. Nadam se da ti je ovo pomoglo da kazes to sto zelis. I ponovo : nadam se da nikome nije namera da se neko uvredi vec da se neke stvari razjasne. Ukoliko neko ne razume zasto onda bi trebalo da izbegava forume, pricaonice i slicno jer svi su ovde da bi pricali o necemu a ako nekome ova tema ne odgovara - postoje i druge.

P.S. Ne bih voleo da se ovo protumaci kao moj licni oglas. Ukoliko je ovaj post problem - brisite problematicne delove ili ceo post.
VukP is offline