View Single Post
Old 15-03-2012, 11:53 PM   #6
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Sata vs SSD + Raid 0 za a/v produkciju?

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ja sam uzeo ssd G.SKILL Phoenix Pro 80 gb i na njega sam stavio os.za vst ove imam jos 5 hdd-ova četri po 500 gb koji vrte na 7200 i jedan on 1000 gb koji vrti na 5400.na njemu su sva sranja.
kako rasporediti vst samplove po diskovima za najbolje performanse??
evo kako.
primjer:ako koristi? native instruments samplove recimo neki klavir i spectrasonics
omnisphere u isto vrijeme,nece? onda staviti omnisphere i native instruments na isti fizički disk ne mislim na particiju nego disk.ja sam recimo stavio samplove bubnjeva na jedan disk,samplove basa (spectrasonics trilian)na drugi,klavire (ivory,native instruments klavire i druge na treći)-znači svi su klaviri na trećemu disku jer će? rijetko koristiti 2 različita klavira u isto vrijeme.east west samplove na četvrti itd.ovako imam nevjerovatne performanse.mnogi vst instrumenti koriste opciju direct from disk(to znaci da ne loadaju cijeli sample u radnu memoriju)i sad ako na istom disku imas nekoliko razlicitih vst instrumenata koji rade u isto vrijeme i koriste direct from disc NEMO?E? OČEKIVAT DOBRE PERFORMANSE.
zaključak;za daw je najbolje ?to vi?e fizičkih diskova (ne prevelikih)maksimalno do 600-650 gb i ne brzine ispod 7200.a da imam love sve bi stavio ssd-ove
Jel bilo problema sa instalacijom SSD?
Drugo, jesi li ukljucio onu "ANCHI" i da li imas RIDE?
nikolaivanic is offline   Reply With Quote