Originally Posted by Arthur
@Znak
Ili nisi dobro pročitao, ili nisi u stanju da skonta? o kom talentu sam pričao, ili si čisto maliciozan, sebe radi. A ?to se ?tetnosti DJ kulture tiče, tek tu ne bih otvarao pandorinu kutiju analogija ?ta su rock bendovi uradili klasičnoj muzičkoj kulturi (koja je prethodno, porede izvorne narodne, bila jedina postojeća i dru?tveno jedina prihvaćena). Koliko sam upućen, did?ejing u sada?njem, dancefloor obliku, je počeo jo? 70tih sa disco i funk muzikom, a slična pojava je vladala i na Jamajci , u vreme nastanka ska i reggae muzike. Pa onda hiphop kultura koja je takođe nastala iz turntableisma takođe, a sa njom i trip-hop kao potonji derivat. Tehno muzika, koja tebi izgleda jedina smeta, je nastala iz jo? klasičnijih izvora, od Kraftwerka i J.M.Jarrea i ostalih pionira, koji su lagano sekvencing i looping (a to klasičnog zadrtog rock muzičara najvi?e valjda iritira), uveli kao produkcijske norme. Tek su 90tih, opet kao neki naslednik disko kulture, počeli rejvovi u modernom obliku i razvili se u ovo ?to su poslednjih 15 godina.
Jedno ne imati naklonost ka nečemu i različiti lični muzički ukus, a potpuno je druga ljudska gre?ka iz tih razloga osporavati pravo nečega na postojanje, i njegovu ukupnu vrednost i sam kvalitet. Ovo drugo se, dragi moj Znače i Tajsam, zove hejt, i jedna je od po meni, ozbiljnih mana a ne vrlina ličnosti.
|