View Single Post
Old 11-03-2012, 10:08 PM   #9
Hart
Member

Default Re: pesma Srbije za Eurosong2012 by Zeljko Joksimovic xD

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
P.S. @Hart: Niko ne ka?e da je "kru?na" forma neprikosnovena, ali izgleda da ipak poseduje neku svoju "magiju" čim se toliko ustalila u popularnoj muzici (od "cajki" do ?tatijaznam kakvih alternativnih urbanih ?anrova).
Da, vjerovatno ima neku magiju?! Stvarno je dugo prisutna - od talijanskih kancona, francunskih ?ansona, engleskih balada, ruskih romansi, preko klasičnih solo pjesama i gradskih i starogradskih pjesama, pa do savremenih ?anrova. To zaista jeste. ...Valjda jer se lako pamti.
Ali mislim da ne treba uvijek robovati formi. Ima i drugih rije?enja - kroz prokomponovanu formu se muzički bolje da "potcrtati" takst, radnja, atmosfera. Sla?em se da ovoj pjesmi to nije moralo biti tako. Mada po meni to ne predstavlja problem.

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, da ! Pesma se zavr?ava nekim franken?tajnovskom akcijom koja počne kao "middle eight" a zavr?i kao refren.
To je neka koda kaja bi trebalo da doprinese efektnosti zavr?etka, ide se pomalo na to da izove "iznenadjenje" kod slu?aoca - i to mi zvuči, mo?da ne tako efektno, ali u svakom slučaju svije?e.

Tematski materijal je solidno objedinjen, projavljuju se ti glavni motivi tokom cijele pjesme. Ja ne mogu da razaznam neku drugu temu osim ove osnovne, ili neki element koji tematski ne odgovara?! Evo preslu?avam, ovaj klavirski motiv iz uvoda, prisutan je i u daljem toku pjesme, ostalo takodje funkcioni?e.

Od mene sve pohvale za pjesmu i njanog autora. Inače, uop?te nisam fan ?eljkove muzike, ni samog tog muzičkog ?anra.
Hart is offline   Reply With Quote