Re: eq oxford za synth lead-ove i padove
nemam net ,vec preko mobilnog,sa bilo kojim parametrickim (oni nemaju fiksirane freqventne tacke ,moguce je pomerati ih)ja se izvinjavam na mojoj nemogucnosti da objasnim.,ja nemam monitore i blam me da ista okacim na rumskom,jbg amaterija..pojedini sinthovi poseduju eq.koji se sastoji iz 6 opsega .u mom slucaju je eq oxford i preset je za synth tako da se suvisne freqve poseku i sa oxfordom i sa npr urs (low freq i hi freq ipak je to synth,nesme da ima suvise bassa i hi freq da ne bi uznemiravao ostale instrumente.i tako posecen zvuk ponovo kroz eq oxford.prva dva freq podeoka oboris treci 20% vise ,e 4 podignes iznad svih ,zatim 5,6,7 podeok umanjis(ja tako radim ali bez monitora)e fora je u 4 podeoku njega pomeris unazad na malo nize freq.upalis rec automatizacije i pomeras 4 podeok freqventno znaci iz low u hi .tako posecen zvuk npr albina 3 ili predatora slabo se cuje tako da ga teba pojacati (cumel crusher). Pomeranje ili sinhronizacija automatizacije oxford koji je totalno utisan sem tog jednog opsega koji je dinamican ,i polozaji na albinovim kontrolama kao sto su saturnation i naprimer gator efx na albinu koji se pomera brzinom onog podeoka na eq oxfordu..
|