View Single Post
Old 10-03-2012, 07:38 AM   #237
quake2
Banned

Default Re: Revolver Studio, iz temelja

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
quake...buraz... drum soba - pre je be no !

Quote:
ovo za dimenizje te pitam iz dva razloga, prvi zato sto vidim monitor sa one slike pa mi verovatno zbog toga na slikama delovalo manje, a ono ispada da nije monitor nego neki manji tv?
TV je Matori....Vidis kako slike varaju,rezija je u stvari veca od drum room-a, mada na slikama za sada izgleda obrnuto.To nesto od opreme sto sam za test uneo unutra je bilo blizu aparata a pozadina udaljena+sto se sve kosine(bocni zidovi,plafon,gornji deo prednjeg zida) zavrsavaju bas na prednjem zidu pa daju, kada se on posmatra, utisak da je prostor manji.

Quote:
a i pitam da vidim gde ce ti odprilike doci mix sto (da li ce zatvarati frontalno te kutije ili ne)
Ne ne...to ni slucajno.Dzaba bi mi bio sav trud ako ce nesto da stoji na putu direktnog zvuka.Cak ce i monitor predvidjen za sto da bude poprilicno polegnut.

Quote:
btw, reko si da ces objasniti zasto je moralo peskarenje i lakiranje kamena, pa evo da pitam jel bas mora da se peskari ili moze nekako drugacije da se skine taj sloj?
Ima dva nacina da se uradi kamen.Prvi je da zidas odmah sa ociscenim kamenom i da se prilikom zidanja sve vreme brisu i peru ostaci maltera i da se pazi na fuge....sto je vrlo pipavo i traje....a pored toga uvek ostane nesto neocisceno.Drugi je da zidas brze,dobro uklapas kamen,ne razmisljas o malteru koji leti i pada na sve strane a onda peskaris na kraju i lopatama cistis pesak iz studija.Peskarenje na velikim povrsinama kamena (kod mene je to 20m2) moze da se izvede samo onako kako je na kraju i uradjeno.Ne pomazu manji kompresori i peskarski pistolji jer se malter izuzetno dobro hvata za kamen i tesko ga je obiti cak i cekicem+sto se zavlaci na kojekakva nepristupacna mesta a moras da ga zidas frakcijom i cementom npm da se ne bi srusio....Ne bi trebalo kamen na kraju ostavljati neociscen jer se u prostoriji nece moci ziveti od prasine...a i mnogo ruzno izgleda.Peskarenjem se jos dodatno produbljuju i fuge pa je difuzija veca.Posle peskarenja dolazi lak iz slicnih razloga...estetski+dodatna zastita od prasine i posle toga vise nema nikakvih problema.Tih nekih 20m2 kamena smo zidali duze nego sto smo zidali kompletan objekat.Peskarenje je takodje dosta skupo i u mojoj okolini na terenu ga radi samo jedan jedini covek profesionalno.Sto se materijala tice,mozda se neko moze snaci pa ga nabaviti dosta jeftino ili neke kolicine i dzabe,to nije problematicno....ono sto kosta je rad i majstorovo umece a takodje i vreme.Rezultati cele price surirodna refleksija(kada je kamen u pitanju po meni nezamenljiva za drum room i jos kojesta),usteda u prostoru (jer 30cm kamena radi izolaciju kao npm citav metar kojekakvih gipsanih ploca,sendvic zidova na federima i sl.) i LEPOTA...sto opet utice na kreativnost,entuzijazam i radnu atmosferu u studiju sto je vrlo cesto bitnije od toga kako ce npm biti orijentisani binarni difuzori.Tako ja otprilike gledam na stvari i do sada je sve islo nekim dobrim tokom.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote