Quote:
Originally Posted by BlasterMaster
quake...buraz... drum soba - pre je be no ! 
|
Quote:
ovo za dimenizje te pitam iz dva razloga, prvi zato sto vidim monitor sa one slike pa mi verovatno zbog toga na slikama delovalo manje, a ono ispada da nije monitor nego neki manji tv?
|
TV je Matori....Vidis kako slike varaju

,rezija je u stvari veca od drum room-a, mada na slikama za sada izgleda obrnuto.To nesto od opreme sto sam za test uneo unutra je bilo blizu aparata a pozadina udaljena+sto se sve kosine(bocni zidovi,plafon,gornji deo prednjeg zida) zavrsavaju bas na prednjem zidu pa daju, kada se on posmatra, utisak da je prostor manji.
Quote:
a i pitam da vidim gde ce ti odprilike doci mix sto (da li ce zatvarati frontalno te kutije ili ne)
|
Ne ne...to ni slucajno.Dzaba bi mi bio sav trud ako ce nesto da stoji na putu direktnog zvuka.Cak ce i monitor predvidjen za sto da bude poprilicno polegnut.
Quote:
btw, reko si da ces objasniti zasto je moralo peskarenje i lakiranje kamena, pa evo da pitam jel bas mora da se peskari ili moze nekako drugacije da se skine taj sloj?
|
Ima dva nacina da se uradi kamen.Prvi je da zidas odmah sa ociscenim kamenom i da se prilikom zidanja sve vreme brisu i peru ostaci maltera i da se pazi na fuge....sto je vrlo pipavo i traje....a pored toga uvek ostane nesto neocisceno.Drugi je da zidas brze,dobro uklapas kamen,ne razmisljas o malteru koji leti i pada na sve strane a onda peskaris na kraju i lopatama cistis pesak iz studija

.Peskarenje na velikim povrsinama kamena (kod mene je to 20m2) moze da se izvede samo onako kako je na kraju i uradjeno.Ne pomazu manji kompresori i peskarski pistolji jer se malter izuzetno dobro hvata za kamen i tesko ga je obiti cak i cekicem+sto se zavlaci na kojekakva nepristupacna mesta a moras da ga zidas frakcijom i cementom npm da se ne bi srusio

....Ne bi trebalo kamen na kraju ostavljati neociscen jer se u prostoriji nece moci ziveti od prasine...a i mnogo ruzno izgleda.Peskarenjem se jos dodatno produbljuju i fuge pa je difuzija veca.Posle peskarenja dolazi lak iz slicnih razloga...estetski+dodatna zastita od prasine i posle toga vise nema nikakvih problema.Tih nekih 20m2 kamena smo zidali duze nego sto smo zidali kompletan objekat.Peskarenje je takodje dosta skupo i u mojoj okolini na terenu ga radi samo jedan jedini covek profesionalno.Sto se materijala tice,mozda se neko moze snaci pa ga nabaviti dosta jeftino ili neke kolicine i dzabe,to nije problematicno....ono sto kosta je rad i majstorovo umece a takodje i vreme.Rezultati cele price su

rirodna refleksija(kada je kamen u pitanju po meni nezamenljiva za drum room i jos kojesta),usteda u prostoru (jer 30cm kamena radi izolaciju kao npm citav metar kojekakvih gipsanih ploca,sendvic zidova na federima

i sl.) i LEPOTA

...sto opet utice na kreativnost,entuzijazam i radnu atmosferu u studiju sto je vrlo cesto bitnije od toga kako ce npm biti orijentisani binarni difuzori

.Tako ja otprilike gledam na stvari i do sada je sve islo nekim dobrim tokom

.Pozzzz