View Single Post
Old 09-03-2012, 01:40 PM   #19
Haxli
Pro Member

Default Re: USB/FW+multy core+W7 RESENJE

^ xe xe eto, sad znash shto je lakshe iz systema to odraditi :P

Quote:
Originally Posted by psionic
Salim se... I ja sam dosao do istog zakljucka - ne pise nigde konkretno sta je to tacno i sa cime je povezano
Za zakljuchak se slazemo s ostalim svetom ALI boldovane rechi (dve kljuchne rechi!)
nevidjena pomoc da rasklikam ovo... mislim... nadam se...

Isprati ovo razmishljanje....
Znamo da ushteda struje pravi problem usb/fw al ne znamo shto
Znamo (nema dokaza) da ushteda struje kvari same perfomanse rachunara...
ako je sistem opterecen stalno radice na maximumu ako nije spustice svoju
potrsohnju jer mu nije ni potrebna tolika "snaga"... upravo zato je ta opcija
i napravljena... da pravi prevelike probleme davno bi se pojavili dokazi o
tome na sve strane... I to je svima jasno...

I onda mi se "javilo":
ushteda struje vs usb

Nisam otrkio toplu vodu ali znam da ce bar neko da se tresne po chelenci (chelu)
jer je skapirao isto shto i ja...

Dakle:
Pri ushtedi struje uredjaj koji je prikachen na USB a ne koristi se, neko vreme, jednostavno
ostaje bez struje tj taj usb prestaje da napaja uradjaj ili ga jednostavno izignorishe da je tu
poshto se ne koristi... razlog: shteda struje!

I onda nadjem ovo:
Quote:
Many systems come preset to conserve USB power by temporarily cutting or disabling power to USB ports that are not actively in use. This can often be problematic for USB drivers that run in the background, since background tasks are not given power priority by the OS. If you use USB interfaces or controllers, then you should disable this power-management scheme. Go to the Device Manager > Universal Serial Bus Controllers > right-click on a "USB Root Hub" > Properties > Power Management > deselect "Allow the computer to turn off this device to save power" > press "OK." Repeat this process for all USB Root Hubs in the Device Manager.

Eh sad ostaje samo da vidim kakv je odnos "suhtede struje vs fw"... ne vidim da
ima takva niti slichna opcija za fw... ali vidim da se previshe chesto krivi okrivljuje
i sam fw driver na win7-ci...
Jel se neko igrao s driverima, da li je reinstalacija istih pomagala?
Haxli is offline   Reply With Quote