View Single Post
Old 09-03-2012, 10:37 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: studer 169 mic pre

ja uzeo jedan komad na probu, i .. oduševio se.. Ne znam po kojoj ceni tebi stiže, ali ja sam ga dobio po veoma povoljnim uslovima, i uradio ozbiljno poredjenje sa rackiranim MCI MJH500 i starim Focusrite green voiceboxom... Focus, iako je nedavno "oduvao" jeftini JoeMeeq OneQ, ipak mora ići kući u ovoj konstelaciji.. tako da je borba u finalu ostala sa MCI vs Studer.. Radio sam test sa 2 mikrofona (SM7b i AT4050), i dva razlčita pevača po tipu grla, i rezultati su manje više uniformni - Studer radi odlično, nimalo lošije nego MCI, ima drugačiji karakter naravno, blago je prezentiji i stidljiviji u midrangeu (što je perceptivno možda zapravo ista stvar).. eventualno je MCI u par (nekonzistentnih) slučajeva, se dojmio za nijansu naglašeniji u low-endu (što je opet možda posledica odsustva hi range-a u odnosu na Studer). Svakako bi najradije imao oba u svojoj kolekciji (što opet i nije nemoguće u nekoj budućnosti), ali sam zasad sebi uzeo Studera kao siguricu, obzirom da baš taj njegov karakter mid-hi dosta odgovara mojoj čestoj upotrebi oba navedena mikrofona - prirodno mi svetli SM7B i prirodno mi krije ionako relativno midlaški AT4050
Arthur is offline   Reply With Quote