View Single Post
Old 09-03-2012, 01:58 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Jeftin mikrofon Peavey

Quote:
Originally Posted by Sava View Post
Slučajno sam naišao na ovaj moj stari tekst. Odavno nemam taj mikrofon, ali ću napisati par rečenica, možda nekome bude od koristi.

Mikrofon je definitivno pevački i isproban je na sceni u više navrata i na različitim razglasima. Pevač koji godinama peva sa starim originalalima 58 i 57 bio je jako zadovoljan ovim mikrofonom i nije stavio nikakvu zamerku. Ja kao slušalac sam primetio izvestan stepen kompresije u srednjem opsegu glasa što mi se nije dopalo, ali za taj cenovni rang mikrofon može da dobije čistu peticu. Otporan je na okolne jače signale, otporan na mikrofoniju, nije preoasetljiv, a sam je napravljen vrlo robustno. Zamenio sam ga sa solidnim EV instrumentalnim mikrofonom koji je preosetljiv (!? - a instrumentalni) pa je kao pevački bio neupotrebljiv i kao takav i nikada korišćen na sceni. No meni je u redu jer mi je trebao pre svega instrumentalni mikrofon.

Prema tome konkretan Peavey vredi više od cene ako uzmemo SM58 kao index 100.
Po(j)enta je da jeftin Peavey mic ostaje jeftin Peavey mic i ne radi bolje,već u skladu sa cenom pruža zadovoljenje, a ima i jedna stara grana privrede (mislim, i najstarija) koja isto to radi zarad zadovoljstva...
I stvar je "ukusa"...

Shure bi davno otpustio gringose koji ga sklapaju da je "prevara" očigledna, pa se stvar svodi na "stvar ukusa"...!

Auto može da košta 200 i 200k € i i dalje služi za prevoz od tačke A do tačke B a ostalo je "lični dojam".

"Yugo je baš cool, reče on/a i sede u BMW..."

I Yugo i BMW idu od tačke A do tačke B , ali kako...

Bockie is offline   Reply With Quote