View Single Post
Old 07-03-2012, 08:43 PM   #156
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Studio One v2 ima mogucnost pomeranja efekata na insertu, sto nema u Nuendu i bas sam se prijatno iznenadio!
Odgovorio ti Awacs na to, kao i od Cubase 5 verzije ...
Quote:
Ali najvise sam se odusevio sa tim da ispisuje brzinu loop-a u browse/files...Ne znam kako su to uspeli napraviti, da program odredi brzinu loop-a, a da ga ni ne analizira??
Mislim da se tu radi o acidized loop-ovima ili o aiff loop-ovima koji sadr?e metadata informacije u sebi, tj. zabilje?en je tempo od "proizvođača" tog loop-a. JA imam neke banke di mi na loop-u ne prepoznaje tempo, već ga moram sam odrediti, a pak za to mi je Studio one jebenica za raditi sa "svojim" algoritmima Melody-nea (koji je BTW za mene jo? uvijek no.1 kaj se ti?e pitch corectinga i streachinga).
Quote:
A tek sinhronizacija loop-a sa projektom i mogucnost da se zeleljeni loop preslusava istovremeno...to nema u Nuendu! Stvarno strasan program!
Sla?em se da je stra?an program (pa i moj novi primarni dio DAW-a ... pre?ao sa Cubase-a u hipu ). Fluidnost je mnogo bolja, grupacije kanala su mnogo lak?e za napraviti sa odgovarajućim outputima, a streaching me je odu?evio koliko je dobar - to uključuje i audio bend funkciju .... jo? jedna meni jbenica stvar je da NEMA KONAČNOG BOUNCA, jer ako ne?to takvo napravi? u Cubase/Nuendo i stisne? save nema povratka, a u Studiu 1 uvijek u projektu postoji REDO na dnevnoj bazi bez obzira na save - indefinitely ... Ja sam odu?evljen. Probaj i foru da u browseru preslu?ava? midi nekog instrumenta, a da si u Studio neki instrument loada - real time play tog midi zapisa sa tvojim odabranim VST-i strumačem (dok sam u C/N morao da importam midi file u projekat da bi čuo melodiju .... BRZ JE!

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote