View Single Post
Old 05-03-2012, 08:33 PM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Eo' TEST TritonLe vs Cubase5Kontakt5

Aha, nisam znao da isti 32bit C5 ako se instalira opet u X86\ProgramFiles na 64bit win7 moze ono sto sam mislio da moze ovde na 32bit, ono neka maximala 2GB rama a kamo li 3GB, imam ja uvek instalirane 64 i 32 na kompu, samo nisam nikad preterano se posvetio 64bit sam rad toga sto nemam cubes64bit.
hvala na info, probacu to cim odradim neke stvari.

eto vidis sto kazes za OMNISPHER 250mb, pa ja mislio i za ovaj Xphraze, rekoh mozda kad ga podignem su svi vec instrumenti u njemu pa svi idu u ram zajedno, za Gui ne bih ni pomislio, msm za to je valjda graficka tu.
Cubes 5 nema sta dokazano taj sto imamo barata lose s memorijom bar u win 7 32bit.

ne semplujem tiho nikako, semplujem do granice pika na karti, tj crvene lampice. na klavi volume ako uzmemo skalu 1-10max na 7 i pisao sam da kad iste tonove sto sam presemplovao pustim kao wav ton po ton, dobijem u bocu sve isto kao na klavi, al kad se to konvertuje za kontakt tamo gubi smisao. na klavi mi je 127 level boje koju presnimavam.
Resio sam i to bar mislim, zaboravio sam da Xphazer ima 4 kanala u sebi koja mozes slati na 4 razlicita midi kanala i 4 outputa audio na mixer, tako ko da ih je 4 i super mi dodje 4 boje u jednom sintu nego da ih otvaram 4 kao vsti i ode RAM za njeg samog.

MotuMachfive sam koristio davno, imam jedno 2DVD sve bio iskonvertirao za njega , i imao preko 200 preseta uradjenih, sam bio bagovit, npr pomesam 5-6boja , ocu da napravim COMBI kao na tritonu, stavim im efekte, zavrsim sve, snimim. udjem ponovo u njeg, izaberem taj preset on pogubi efekte, tj svi su na kanalu, samo ostanu sve postavke iste kao kad sam ga tek ubacio, pa moram dva put ucitat isti preset da bi on dosao sebi,

Na OS X imam MotuMachfive 2. znam da ubija legato portamento, dok kontakt nije bio nesto razvijen jos tad sam znao da je najbolji, samo sto je tamo na Logicu, nemam ga vamo za Windows.

evo ovde dole test link mp3 isti instrumenti, sve isto sto sam ubacivao u kontakt sam prebacio za Xphraze i napravio mix samo sa njegovim hall koji je po meni bolji od i jednog vsti lexikona i svih ostalih a steta sto ne moze kao FX na nesto drugo. to je to. bolje ne mogu ako se sve ovo uzme u obzir i cisti kanali na cubase bez ikakvih zahvata il dodavanja kompresora i ostalog. kontakt sluzi samo za drum kanale posto su oni lajerovani a ovamo ne mogu lajere, sve ostalo XPh.

http://soundcloud.com/branoy/kolo-xphraze-cubase-5-mix

Last edited by branoy; 05-03-2012 at 08:40 PM.
branoy is offline   Reply With Quote