opet ne bi valjalo da odemo u smeru za i protiv RME....
ali.....
ja Bogija razumem i u vecini stavova koje je izneo se slazem...... Sa druge strane, od svega DAW-orijentisanog sto sam promenio u zadnjih 10tak godina u toj nizoj i srednjoj klasi, a bogami sam imao gomilu stvari..... RME je JEDINA stav koja nikad nije napravila ni jedan problem....... i zbog toga on kosta koliko kosta, i po meni i vredi....... iako realno ima nista vise do prosecne preampe i konvertere....
Opet, nisam zaboravio kada sam presao sa DIGIDESIGN oo2 na FF800...... razlika u A/d je bila tolika da sam morao neke vokale na istom albumu da snimim ponovo na RME, jer je cak i klijentima bilo puno bolje (na RME naravno)...... Sad imam kao konvertor Lynx, koji je svakako bolji od RME, ali ne toliko koliko RME od DIGI (pricam o sopstvenim, slisnim iskustvima)....
a opet.... od svih brednova koje sam imao (Creamware, EMU, Maudio, Digi, UAd, TCelectronics, RME) jedino su mi RME i UAD uvek bili pouzdani, stabilni i kompatibilni (doduse i Maudio)........ a za TC, njihovu stabilnost, support i hardwaresko nekvarenje imam samo najgore reci.... (Iako TC konnekt 24 meni ima bolji D/A od RME.... ne mnogo, ali dok sam ga koristio, slusao sam sa TC)
Zbog svega toga..... ako neko kaze da smeju da se zamene ovi 4580 sa ne5532 na RME, a da se sprava ne pregreje, ja cu to prvi da uradim